keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Tylsyyttä vastaan


 Onhan se vähän tylsää, tämä mun kirjoittelu täällä. Mietin tässä yks päivä, että sitten kun aikaa on mennyt ja tuhina tuokiot koirieni kanssa eivät ole niin tuoreessa muistissa, niin löydänkö vaan kirjoituksiani menneistä ajoista niin että

 Reenattiin ruutua. Tehtiin jääviä, noutoa ja seuraamista.

 Harkattiin agia. Ratareenissä pakkovalssi ja päällejuoksua. 

Boring, booring, booring. Mitä se nyt mistään sekään sanoo. Eihän se kuvaa tilanteita ja koiriani millään muotoa. Eikä ole edes juurikaan opettavaista lähitulevaisuuttakaan ajatellen. Kiire on typerä peruste sille että raapustukset on mitäänsanomattoman tylsiä.

Sitäkin mietin, että nyt kun ohjatut aksareenit ovat joulutauolla, että ois fiksua jos laatisi jonkinlaisen ohjelman että mitä harjoittelisi tänä aikana. Ja tietty vaik tokossakin (siitä Merrillä on vielä yhet reenit ennen joulutaukoa) - ts eihän sitä kevätkauden reeneistä vielä ole tietoa, että onko niitä edes kun haku uusiin ryhmiin on just meneillään, mutta jos eletään sellaisessa olettamuksessa että toksutellaan ohjatusti ens vuoden puolellakin . Mutta siis, asiaan. Aattelin niin, että kahtelisi hieman mitä on syksyn tekniikkapitoisissa reeneissä harjoiteltu ja suunnittelisi niistä sitten jonkinlaisen harkkaohjelman joulu"tauolle". Ja muistelisi, että millaisia kotiläksyjä on annettu. Mutta mahdanko tylsistä syksyn postauksistani edes löytää järkevyyttä tähän asiaan? 

***

Tänäaamuna Nemi tanssi ufon päällä. Pyöri ympyrää etutassut ufolla. Pitää sitä siinä avittaa eli koira on mun vastakkaisella puolella ja kun mä siirryn niin sekin siirtyy. Sellaista harkkaa on tehty joskus tokossa. Takapää & tasapaino harjoitetta. Samalla myös hieman istu-seiso ja tassun nostelu harjoituksia. 

***

Maanantain tokoreeneissä en tod voinut tehdä samaa liikettä Merrin kanssa kovinkaan pitkään. Se varioi niitä liikkeitä sitten mieleisellään tavalla jos yrittää tehdä saman x kertaa. Kerran pari ok ja sitten jotain ihan muuta. Niinpä naksuttelin sille taas kaikkea kummallista. Se kun on niin ihana kun sen aivot raksuttaa ja se tarjoilee mulle ties mitä kaikkia toimintoja ehdotellen että mitähän mä mahdan tarkoittaa ja mistä niitä namuja tällä kertaa saisi 

- Istun maassa, jalat suorana edessä, ja naksutin koiran pistämään jalkansa mun jalkojen päälle. Siinä samalla kun siitä sitä palkkailin niin mietin, että saapa nähdä kuinka mustelmilla mun jalat on tän jälkeen  Mietin josko oisin saanut koiran kokonaan seisomaan jalkojeni päällä mutta siihen ei ollut nyt aikaa kun piti kiiruhtaa tekemään jotain oikeeta tokotunnin asiaa.

- Toisena välikohtauksena tokotunnilla naksuttelin koirulin putkipainopinon päälle. Siinä se sitten seisoi ja tasapainotteli kun mä kävin muutamien metrien päässä hengailemassa.

- Ja kolmantena tein jotain jalkojenväli pujottelua ensin ja sitten yritin saada koiran mun jalkojen väliin istumaan ja sitten liikkumaan siinä jos mä meen eteen/taaksepäin. Tämä harjoite ei ollut Merristä kait kiva, kun se "irtosi" ensin sinne putkipainopinolle "tätäkö tarkoitat? tätäkö haluat? voin olla täällä" Ja kun sille nauroin ja kehuin sen kekseliäisyyttä niin sen jälkeen se irtosi vielä hivenen kauemmaksi ja kiersi ruudun merkkiä kuin se olisi ollut 'merkki' ja jäi sinne törpön viereen seisomaan tärkeenä ja oikeaoppisesti "Tehdään tokojuttuja, eikä noita sun kummia höpöhöpö asioita! Kato! Mää osaan!




Ei kommentteja: