keskiviikko 7. joulukuuta 2011

tok osa1 ma 05.12


 Merrin tokoreeneissä pelattiin ensin peliä missä piti hitaasti seuruuttaa (tai kuljetuttaa) koira yhelle törpölle. Sitten kääntää -ilman käsiä- koira toisinpäin ja peruututtaa se kaheksikkoa yksiön törppösen kautta ja sitten kiiruhtaa takas maaliin. Merrin mielestä tää oli ihan yyperällöttävä tehtävä. Eikä se tajunnut yhtään mitä pitää tehdä. Tai sen hitaan seuruun se kyllä teki ihan jees. Ja se kääntyminenkin hoitui näppärästi. Mutta sitten kun mä vartalollani koitin pistää sen menemään takapakkia kiemurrellen ei ollutkaan mikään iisipiisi. Ei päästy jatkoon. Tää kun oli kisa jossa oli finaalit ja kaikki. 

Sitten harkkasimme ohjatusti hitaata seuruuta. Mun tavasta palkata oli juttua. Että mun pitäs palkata M korostetusti yli vasemmalle kääntäen (lelu tai nami). Lyhyet hitaat seuruut muuten ihan jees. Tai pidemmällä matkallahan se alkaa poikittamaan se koira. Johon tuo palkkailutavan vaihto (tai mun muistaminen) vois auttaa asiaa. 

Jenni katto kaikilta ohjatut. J vei kummallekin puolelle törppöä yhet namialuset. Tämä reeni tehtiin kerran. Ja se meni just eikä melkeen nappiin 

Itsekseni tein:


  • metallinoutoa hyppynoutona. piti hieman antaa avuja että hyppäsi sen kanssa takaisinkin päin. Tiputti kapulan ennen kuin toin mulle asti. Otin uusiksi ja se meni jo paremmin. 

  • Lähettelin koiran muutaman kerran ruutuun. Palkkana ruudussa ensin pallo ja sitten nami. Joku just rääky omalla koiralleen jotain samaan aikaan kun tein jompaa kumpaa reeniä ja Merri otti sen selvästi vähän itteensä. Semihyvä harjote oli tää reenijutska. 

  • Hyppynouto tavallisella kapulalla. Ihan jees. 

  • Liikkeestä istuminen. Meni maihin x miljoonaa kertaa, noh ei ihan. Kokeilin eri tavoilla, kait, sanoen sen istumisen ja hieman hidastaen. Sitten toimi ja koitin kehua ylitsepursuavan vuolaasti. 

  • Kaukot. Otti askelia seisomisessa. Erehyin sanomaan "ei" jonka jälkeen koira maata törötti maassa eikä noussut ollenkaan ylös...  persilja! koita siinä sitten antaa koiralle jotenkin noottia että kaukoissa ei pitäs hötkyillä kun koira kuvittelee sitten että se itse toiminto (asennon vaihos) on väärä 

Ei kommentteja: