tiistai 20. marraskuuta 2007

Välistä vetoa



Eilisissä treeneissä Pirkon puolella mentiin isompaa rataa ja mulla pienempiä harjoituksia.

Jatkettiin edelleen hyppy - rengas yhdistelmää. Vauhdista renkaalle tulo on edelleen joillekin vaikea (mutta edistymistä on silti tapahtunut, hienoa!). Muistakaa myös harjoitella aina molempia puolia, ja vaihdelkaa omaa liikkumista ja muuta ohjausta jotta se koira ei oppisi vain yhtä tapaa suorittaa este. Myöhemmin, kun koira satavarmasti osaa esteen, tuolla ei pitäisi olla niin suurta merkitystä (toki koira edelleenkin pitää käskyttää/ohjata esteelle, mistä se muuten tietäisi että se pitää suorittaa).
Muistakaa myös, että menette hieman renkaalta eteenpäin kun koira on suorittanut renkaan ennen kuin palkkaatte sen (tai heitätte lelun eteenpäin tms), jotta koira ei heti renkaan kohdalla kääntyisi teitä kohti.

Varsinaisena harjoituksen teemana oli välistä vedon opettaminen kahden vierekkäin olevan hypyn avulla. Ensin vain yhtä hyppyä niin että koira saatiin kääntymään mahdollisimman pienellä kaarroksella hypyn jälkeen ohjaajan käteen (palkka) ja kun se sujui niin käännös toiselle hypylle. Tässä koirakoilla tuli jo todella hienoja ohjauksia/suorituksia!

Lisäksi koirakot saivat harjoitella itsenäisesti pujottelua, ja halutessaan hypyn kautta pujotteluun menoa.

Seuraavalla kerralla harjoituksissa on koko kentän kokoinen rata, eli ei kahta "treenipistettä".

Ei kommentteja: