keskiviikko 28. marraskuuta 2007

Totuus treenistä



No nih, jos eilisen riemumieli viestin jälkeen mentäisiin asiaankin, vakavina - agility on vakava asia / harrastus 

Eilinen rata meni Nemin osalta suurinpiirtein näin (Kiitoksia taas Katille ratapiirrustuksesta ):


Nemillä siis eka pätkänä esteet 1-10, pujoa erikseen ja loppuharkkana esteet 11-18 (muilla puomi oli kahdeksas este, mun kymppi hyppy ysi, pujo 10 jne).

Menin itse lähes putken loppupäähän kohdalle ottamaan koiraa vastaan, kun koiran jätti lähtöön aavistuksen verran vinoon niin se ei katsonutkaan puomille päin... Ensimmäisellä, vai ensimmäisillä?, kerralla haltuunotto käsky 3-hypyn jälkeen oli ihan liian laiska joten Nemi meni eteenpäin eikä kääntynyt seuraavalle hypylle. Sitten käsky oli turhan napakka ja koira tuli välistä käteeni (eli toimi kuten ohjasin / käskin muttei ns oikein).
Millähän sitä saisin itseni muistamaan käyttämään sitä "taka-taka" -käskyä Nemillekin? Jolloin se edes tietäisi suurinpiirtein mihin päin ollaan menossa vaikkei koko käskyä vielä kunnolla muutoin osaakaan (ollaan kyllä "kuivaharjoiteltu" sitä kotona mm tuolien yms kiertämisellä ;))

Seuraavaksi jankattiin hyppyjä 5 - 7, mistä sitä nyt aina muistaa mitä kättä milloinkin käyttää?! Vaikiaa, niin vaikiaa on tää agiliito. Mutta siis tein tuossa kohtaa (5-6) takaaleikkauksen, joka lopulta toimikin.
Sitten Nemi meni ensin loistavasti putkeen, mutta kun em hyppyjen kanssa oli jotain ongelmia ja otin uusiksi (pari kertaa) niin N rupesi haukkumaan ja katsoi mua ja juoksi pari kertaa putken ohi. Lopulta kun älysin (tai siis ryhmäläiset vinkkasivat) käyttää vastakkaista kättä niin sain Nemin sinne putkeen (ja jollakin kerroista se myös hyppäsi sen seur. hypynkin.

Pujottelua otettiin erikseen kuten eilen jo kerroinkin.

Tässä välissä annoin Katille loppupalkkalihapullan, joka pikkaisen kiinnosti Nemiä, joten en meinannut saada sen nokkaa kohti rengasta. Kun sitten sain sen hyppäämään renkaan ja menemään putkeen niin hypyt 13 - 16 eivät kiinnostaneet vaan koiruus juoksi kohti palkkaa.
Kun Kati siirtyi pois maalista ja joku ryhmäläisistä jäi vahtimaan namia (kiitos!) niin Nemi keskittyi työskentelyynkin. Tällä kertaa käskytys oli muuten parempaa kuin aiemmilla hyppelyillä paitsi 15-16 takaakäskytys tuli "hieman" myöhässä... Koira kuitenkin toimi yllättävänkin hyvin, ja loppuesteet eteenmenoineen toimi hyvin.



Ei kommentteja: