tiistai 20. marraskuuta 2007

Vaikea aloitus



Merrin ryhmän rataharjoituksessa oli juuri sopiva aloitus meille. Ensinnäkin se oli vaikea, just sellainen (kolme aitaa, ensin suorassa ja linjassa ja sitten vinksallaan) mikä mulla vaan ei tunnu menevän jakeluun  Ja toisekseen noiden hyppyjen jälkeen oli suoraputki (tosin hieman vinossa) puomin alla (eli puoli ja putki tekivät jonkin sorttisen äxän). Putkelta jatkettiin pujotteluun. Joten parasta vain oli jättää koira ekan hypyn taakse ja mennä itse puomin toiselle puolelle ja aloittaa ohjaus sieltä 
Ensin ajattelin, että noh, kokeillaan. Ensin ei sujunut - mutta jahka sain omasta sijoittumisestani Raimolta hyvän ohjeen - niin johan sujui! Mahti-fiilis!

Väliosa radasta meni ihan hyvin. Loppupäässä oli "väärän pään" putkeen vienti, jossa tein aluksi ihan turhan valssin. Olin vartalo-ohjauksella / viennillä / liikkumisellakin saanut koiran pois ees aattelemasta sitä toista päätä putkea (eli koira liikkui ko putken suun ohi).
Toisella yrityksellä sujui paremmin, mitä nyt Merri ensin kiersi putken ulkokautta ts ei mennyt putkeen. Eli käytännössä kolmas yritys toimi - eli ilman valsseja koira oikeaan päähän putkea.

Lopuksi otin vielä alun uusiksi. Ja tässä on just se mitä ei pitäisi tehdä - kun joku homma toimii / onnistuu niin harkitse sen uudelleen ottamista. Sillä enää se ei toiminut. Käskytys tai mikä lie taisi olla myöhässä, väärät kädet huitoivat vääriin suuntiin jne


Ei kommentteja: