maanantai 1. tammikuuta 2024

Uusvuos Luleåssa

 Jatkettiin meidän muutama vuosi sitten hyväksi havaittua tapaa ja vietettiin koirien kanssa uusvuos hotellissa. Aiemmin jo olen havainnut, että Kikille ei jää kotiseuduille pelkotiloja päälle kun se ei joudu siellä säikkymään uudenvuoden aikaan ilotulitteiden takia. Tänä vuonna onnistuttiin myös sillä tavoin, että kotiseudulla ei pamahdellut ennen kuin lähdettiin reissuun. 

Mutta eipä mitä, heti reissupäivän ekalla lenkillä kuului jotain rakettienräiskettä joltain suunnalta. Kiki oli aluksi hieman vaisu, mutta  kun räiske ei jatkunut pitkään niin koira tokeentui ja loppu lenkki sujui ihan kivasti. Käytiin tutkimassa vähän uutta lenkkimaastoa (missä ei oltu ennen kävelty) Mjölkuddenin suunnalla. 

Yhdellä iltalenkillä sitten käytin koirat erikseen ulkona. Kikin kanssa kiersin likeisen lammen ja sen lenkki sujui ihan mukavasti. Mutta Taran kanssa menin sitten eri suuntaan ja se olikin virhe, koska siellä oli kauhea pommitus ja rakettien ammunta käynnissä. Tara säikähti ihan kunnolla ja pyrki karkuun ja vauhdilla hotellille. Kakarakoira oli vielä hotellihuoneessakin peloissaan, läähätteli järkyttyneenä. Onneks mulla oli yks täytesämpylä vielä päivän eväistä syömättä niin söin sitten sitä ja pyysin Kikinkin siihen likelle kerjäämään. Kun tuli kerjäyskilpailua ruuasta niin Taran mieliala piristyi. 

Seuraavana aamuna Eetu kävi molempien koirien kanssa juoksemassa. Yks koira kerrallaan. Ei ollut enään Tara moksiskaan eli thank god sille ei jäänyt mitään traumoja siitä paukeulkoilusta. 

Eilen käytiin perusaamulenkki ja päivällä sitten puolentoista tunnin kävely yliopiston suuntaan. Eetu kävi siellä kaupassa samalla, odottelin koirien kanssa kaupan edustalla. Paluumatkalla hotellille nähtiin kaksi hirveä. Hirvieläimiä ei olla aiemmin näiden koirien kanssa nähtykään. Kovasti olisi koiria kiinnostanut lähteä sinne suuntaan missä hirvet käyskenteli - olisikohan ollut muutama sata metriä pyörätieltä hirvien luo - olivat yhden puiston (lumisen sellaisen) laitamilla puiden seassa.

Iltapäivällä, viiden-kuuden tienoilla käytettiin koirat pissalla. Sen jälkeen seuraavan kerran pääsivät ulos vasta tänäaamuna hieman ennen seitsemää. Päätin, että lähden koirien kanssa ulos jos ne herättävät aamuyöllä, mutta eivät herätelleet. Ja kun päästiin aamulla ulos, niin oltiin kuljettu likeistä pyörätietä jonkun matkaa ennen kuin kumpikaan meni pissalle. Että ihan hyvin pystyivät pidättämään illan ja yön. Tavaksi ei tarvitse ottaa, mutta uutena vuotena menee näin aikuisilla koirilla. 

Ja se itse uudenvuodenaatto sujui tosi kivasti. Tässä Luleån scandicissa meidän huone on melko lähellä respaa, ensimmäisessä kerroksessa - ikkuna toki on ulos, mutta huone on u:n mallisessa syvennyksessä niin, että kaukana näkyy se aiemmin mainittu pyörätie ja sen takana joku autokauppa tms eli ei asutusta. Eilen illalla/yöllä kuului kyllä rakettien ammuntaa puolenyön tietämillä, mutta aika hillitysti kuitenkin. Verhoja kun raotti niin jonkun verran näkyi taivaalla raketteja. Kiki oli tosi rauhassa oikeastaan koko illan, Tara haukahteli muutaman kerran, mutta saattoi johtua olla ihan vaan hotellissaoloon liittyvää vahtimista. 

Ei kommentteja: