torstai 4. toukokuuta 2023

Etäisyys

 Muutama viikko sitten Taran agilitytreeneissä oli puhetta siitä, että koiraa pitäisi totuttaa siihen, että ohjaus voisi tapahtua sivusuunnassakin etäämmältä koirasta. Esim lähdöissä koira (semisti ts vaihtelevasti) kestää sen, että jätän koiran esteen taakse ja menen radalla eteenpäin ollen melko lähellä esteen laitalinjaa. Mutta jos menenkin etäämmäksi (sivu/leveyssuunnassa) niin koiralle tulee ikävä ts se ei kestäkään sitä. 

Käytiin sitten tiistaina aamulla treenailemassa ihan vain tällaista lähtötilannetta.Tässä ekana ihan treeninä vaan paikallaolo hypyn takana, sen jälkeen Etupalkalla lähtöjä niin että olin sivusuunnassa kauempana kuin yleensä vastaavissa tilanteissa. Tässä myös itselle muistutukseksi, että aksassa lähdössä ei kannata vapauttaa koiraa paikallaolosta arjen vapautuskäskyllä "saa" koska sillä koira tulee mun luo.

Itselle muistutukseksi myös linjalle palkkaus. Tässä niin tavallaan teinkin kun oli tuo etäpalkka odottamassa koiraa hypyn takana. Mutta radallakin pitäisi muistaa heittää palkka koiran linjalle. 

Ei kommentteja: