keskiviikko 17. toukokuuta 2023

Treenit 17.05.23

 Tänään agitreenit olivat AnskuNi-treenitilassa ja ryhmätovereina ei ollutkaan bc-Sisu vaan lyhcol-Myy. 

Tehtiin pujottelutreeniä, mikä sujui vaihtelevasti. Kokeiltiin ekan kerran kuutta keppiä, jotka olivat suorassa (ekat suorat kepit ikinä), muutama ohjuri oli toki kepeissä. Muutama ohjurin alitus/ylitys tuli ja jonkun kerran Tara kiersi kepit ts juoksi niiden viereltä suoraan Anskun ja palkan luo. Tuntui myös olevan epävarma eli kysyi minulta jatketaanko ja jos en osannut reagoida niin tuli pois esteeltä. Muutama onnistunut suorituskin saatiin aikaan. 

Olisi pitänyt tehdä pientä rataa missä nuo kuus keppiä ois ollut, mutta koska meillä se takkusi jo se pelkkä keppeily niin ei sitten tehty sitä. 

Kotiläksyksi kepit neljällä, voi olla kepit suorassa, tarvitaan vielä ohjurit. Mieluusti etupalkkaa, jos koira suinkin kestää sen. Ts se etupalkkailu pitäisi saada treenattua kuntoon. 

Lisäksi sekä kepeillä että ihan vaan parilla hypyllä tarjoamistreeniä eli että en huido käsilläni mitään, kun Tara helposti alkaa haukkumaan jos huidon väärin käsillä. Koiran mielestä väärin tai muutenvaanväärin. Hyppyjen osalta aluksi voi olla etupalkka johon koira oletettavasti irtoaa ja sitten niinkin ettei etupalkkaa ole. 

Pujotreenin lisäksi tänään harjoiteltiin sylkkäreitä. Kuivaharjoitteluna, ilman esteitä, sujui melko ok:sti, mutta heti kun otettiin muutama este mukaan niin olin ihan hukassa. Millainen ranneliike, palkka kädestä vai heittämällä. En osannut peruuttaa tarvittavasti tarvittuun suuntaan vaan pyörin milloin mihinkin ja kuvittelin tehneeni mitä piti ... 

Tara irtosi tänään tosi nihkeesti sekä putkeen että takaakiertoihin. Ei ole se juoksu vielä alkanut, mutta merkkailu tahti kiihtyy kiihtymistään, joten luulen että nihkeily oli osin alkavan juoksuilun hormonihöyryilyä. 

Ei kommentteja: