maanantai 14. kesäkuuta 2021

Taran touhut (viikko 23/21)

 Tämä olisi niin pitänyt aloittaa jo viime viikolla niin muistaisin kertoa kaiken oleellisen. Jotain poimintoja kuitenkin siitä mitä Taran elämässä tapahtui viikolla 23. 

Maanantaina kävin Taran kanssa kahdestaan kaupungilla ja johan meillä olikin kunnon kaupungin haltuun ottaminen. Aloitettiin tepastelu Torirannasta ja sieltä käveltiin Rotuaarille. Rotuaarilla joku jolla joskus on ollut suomenlapinkoiria jäi toviksi rupattelemaan, rapsuttelemaan ja kuvaamaan Taraa. 

Tara oli hyvin reipas kaupungissa ja tutkaili paikkoja eikä arkaillut erilaisia alustoja (esim meni kauppojen ovien likelle eli nousi kiviportaille, käveli rautaritilöillä jne). 

Tara Rotuaarin esiintymislavaa tutkimassa

Rotuaarilta jatkettiin kauppakeskus Valkeaan, jonka kesäkadun (=alakerta) läpi käveltiin ja hetkeksi jäätiin ihmettelemään (ts mä räpsin koirasta kuvia). 


Tara Valkeassa


Ostoskeskuksessa käynnin jälkeen mentiin hengailemaan hetkeksi kaupungintalon kulmille, josta käveltiin Madetojan puiston kautta takaisin autolle (loppumatkasta kannoin väsyneen pennun autolle). 



Torirannasta ei suinkaan ajettu suoraan kotiin, vaan käytiin tutustumassa sekä Joutsensillan Mustiin & Mirriin että Dogstoppiin. Lisäksi piipahdettiin Dogstopin naapurissa Sunissa varaamassa ensimmäinen rokotusaika, samalla Tara kävi puntarilla (painoi joko 3,8 kg tai 3,9 kg). 


Tiistaina kävin koirien kanssa Haukkukeitaalla, Kiki kävi herkuttelemassa hallissa ja sen jälkeen Tara teki ensivisiitin sinne. Taran kanssa leikin hallissa hetken aikaa, enemmän se kummasteli hallia ja oltiin vaan ja ihmeteltiin. Tuo hallivierailu oli melko lyhyt. 


Keskiviikkona oli ollut tarkoitus mennä tekemään Kikin kanssa häiriötreeniä Okk:n halliin parin kaverin kanssa, mutta Tara puklaili useampaan otteeseen aamulla joten ajattelin että parempi olla menemättä sen kanssa minnekään. Tara jättikin aamupalan syömättä eli koiralla oli oikeasti paha olo. Iltaan mennessä se oli jo tokeentunut ja ruoka maistui entiseen malliin. 


Torstaina Tara "osallistui" mun työpalavereihin ja muutenkin (etä)töiden tekoon. 


Perjantaina Tara pääsi sitten ensimmäisen kerran Kisman hallille kun hioin siellä sitä Kikin tanssiesitystä. Koirille otin puruluut mukaan niin olivat molemmat häkeissä kun hahmottelin ja opettelin koreota. Taralle tuli siis hallissa häkkiharjoitusta ja pääsi se pari kertaa reenailemaankin, ensin tehtiin jotain minitemppusia (luopumista, istumista, kontaktia) niin ja toki luoksetuloja. Toisella kertaa tehtiin pikkuisen vatitreeniä:


Lauantaina Kikin ollessa tanssikisoissa Tara muunmuassa pelasi ensimmäisen kerran älypeliä:


Sunnuntaina Tara pääsi ensimmäistä kertaa äänestämään (kunnallisvaalit) 


Tara kuikuilee äänestyskoululle päin

Äänestelyjen jälkeen käveltiin kaupalle vaalipäivänpullaostoksille, eli koirat odottelivat (Eetun kanssa) kaupan edustalla. Sieltä käveltiin (ex-)kunnantalon pihalle missä oli peräkärrykirpputori missä pyöriminen oli mitä oivallisinta sosaalistamistreeniä pennulle. 



Viime viikolla esittelin Taralle noutokapulan, jolla tehtiin alkutreenejä. Lisäksi jatkettiin luoksetuloharjoituksia, seisomista, maahanmenoa ja istumista ja otettiin ohjelmistoon myös käsikosketus (kuonolla käteen). Ollaan myös opeteltu leikkimistä ja olen alkanut työstämään lelupalkkasanaa (Jes! kuten Kikillä). Hieman on myös reenailtu "jätä / irti" -asioita (irti on voimakkaampi käsky ja sopii vähän eri juttuihin kuin toi jätä). 

Tara on alkanut oppimaan, että joissain tilanteissa kannattaa ottaa kontaktia koska siitä saattaa saada herkkuja. 

Lisäksi Tara tietysti leikki paljon Kikin kanssa, pureskeli luvattuja ja luvattomia asioita jne :)
Ihan mahdotonhan tuo pentu on ruuan perään ja koittaa komentaa myös meidän syömisiä, mitä se ei tietenkään saa, mutta kuvittelee että kaikki ruoka mitä talossa on kuuluu sille. 

Ei kommentteja: