sunnuntai 13. kesäkuuta 2021

Kikin kanssa koiratanssikisoissa

 Viime vuosi tosiaan jäi koiratanssin osalta (kisaamisen kannalta) välivuodeksi. Okk:n kesäkisojen aikaan korona esti kisat ja syksyn kisojen aikaan oltiin reissussa. Tänä talvena ei paljoa tanssia reenailtu, kun ryhmätreenit olivat talvi/kevät -kaudella tauolla ja omatoimitreenejä ei tullut tehtyä (en vuokraillut halliaikoja ja muutenkin olin laiskana). 

Jotenkin kuitenkin tuntui, että kait se pitää kesäkuun kisoihin ilmoittautua, jos lajia aikoo mielekkäästi jatkaa. Antaa se sekä intoa treenata, että on hyvä käydä tarkistuttamasa taitojaan. Plus saa kisakokemusta. Sillä tavalla ajateltuna niin onhan tämä ehkä jopa huvittavaakin, että Kikille (ja meille koirakkona) pitäisi rakentaa kisarutiineja, mutta kun kisaamaan pääsee puolentoista vuoden välein niin mitäpä siinä rakentelet? Kun miettii esim kuinka paljon kisasin aikoinaan Merrin ja Nemin kanssa agilityssä niin puhutaanhan tässä nyt totaalisen eri sarjasta. Ja se kisan painoarvokin on toisenlainen jos kuukauden sisään sai helposti 10 starttia aksausta ... 


Faceen kirjoitin kisoista eilen näin:
Käytiin Kikistimen kanssa koiratanssikisoissa. Ihan siis kehässä asti, kaks kertaa. Viimeks on kisattu puoltoista vuotta sitten tanssissa ja silloin htm:ssä (se versio tanssista missä suurin osa on seuraamista), tällä kertaa korkattiin fs (freestyle, temppuja temppujen perään).

 

Ihan tälleen puolentoista vuoden välein kisatessa ei saa kisarutiineja rakennettua. Viikko sitten reeneissä sattui "pieni työtapaturma", jonka johdosta Kiki paineistui esineestä joka kuului esitykseemme ja jota ilman en halunnut silti esiintyä. Ma oli Kikillä lepopäivä, ti käytin sen hallissa herkuttelemassa - koko viikon mietin koreotamme uusiksi ja tein n uutta versiota. Perjantaina kävin Kisman hallissa, jotta saisin (to iltana lopulta keksin mielestäni kivan koreon) ohjelman omaan muistiini ja teetin Kikillä muutamia irrallisia temppuja, kehuin ja palkkasin sitä. Havaitsin kuitenkin, että to-iltana keksitty koreo ei sekään toimi, koska Kiki ahdistui joistain tempuista (sellaisista mitkä aiemmin olivat ihan kivoja liikkeitä).
Perjantai-iltana keksin lopulta sen version koreosta mitä tänään kävimme tanssahtelemassa. Tosin b-kisaan muutin sitä jonkun verran. 

 

 Tämän kaiken huomioonottaen olen ihan älyttömän tyytyväinen siihen miten meidän kisat tänään menivät. Etenkin se a-kisa; Kiki teki siinä monia juttuja, eikä juurikaan edes haukkunut.

Tuomareiden kommentit a-kisasta:

"Ohjaaja tsemppaa hyvin koiraa, vaikka kehässä koiraa selvästi jännittää. Liikkeitä jäi paljon tekemättä, mutta nähtiin, että takana on kyllä osaamista. Kiva ohjelmaidea ja ohjelma hyvin sidottu musiikkiin."
Esiintyminen 5.6 Sisältö 5.8 Taiteellinen vaikutelma 6.0 Koiran huomioon ottaminen 2.5. Yhteensä 20.2. Tiina Jounio

"Kiva ohjelman idea. Harmillisia haukkuja ja kieltäytymisiä. Hienosti ohjaaja kannusti koiraa."
Esiintyminen 5.3 Sisältö 5.4 Taiteellinen vaikutelma 5.4 Koiran huomioon ottaminen 2.6. Yhteensä 18.7. Maija Asp

"Hieman hermostuisuutta kehässä, lisää toistoja kisajännitykseen edessä. Kannattaa sisällyttää niitä liikkeitä enemmän mistä koira nauttii ja suorittaa ongelmitta. Nyt hiukan vielä liian vaikeita suoritteita. Ohjaajalta kuitenkin selkesti ideaa koreografiassa :)"
Esiintyminen 5 Sisältö 5.1 Taiteellinen vaikutelma 5.2 Koiran huomioon ottaminen 1.8 Yhteensä 17.1

A-kisan tulos 18,66p sij.9/9


Ja tuomareiden kommentit b-kisasta:

"Tällä kertaa aika paljon haukkumista ja haluttomuutta, mutta ohjaaja jaksaa hyvin tukea koiraa. Ajoittain myös koira toi esiin osaamistaan, jota selvästi siellä taustalla on. Ohjelmaidea on hyvä ja suunnitellut liikkeet sopivat siihen"
Esiintyminen 5.8 Sisältö 5.8 Taiteellinen vaikutelma 6.0 Koiran huomioon ottaminen 2.7 Yhteensä 20.3 Tiina Jounio

"Hyvin poimittu esine musiikista. Harmillisia haukkuja
Esiintyminen 5.3 Sisältö 5.4 Taiteellinen vaikutelma 5.4 Koiran huomioon ottaminen 2.6 Yhteensä 18.67 Maija Asp

"Kannattaa miettiä esineen käyttöä jatkossa nyt hieman näytti että koira hieman painostui siitä. Lisäksi arvostelu alkaa jo siitä kun mennään kehää, eli suosittelen jotain toista liikettä alkuun, sellaista jossa koira kokee onnistumisen iloa ja josta voi helposti jatkaa. Koira selkeästi tykkäisi vauhdikkaammista liikkeistä, niitä ovisi laittaa jos koira ei kuumu liikaa."
Esiintyminen 5 Sisältö 5.1 Taiteellinen vaikutelma 5.2 Koiran huomioon ottaminen 1.7 Yhteensä 17

B-kisan tulosa 18,66 sij.8/9


Ja sitten niitä selityksiä. Kuten aiemmin jo todettua niin oli tiedossa että mokasin tuon esineen kanssa treeneissä eli koira väisteli sitä, mutta ilman sitä koreosta ois pudonnut pohja eikä tod ollut aikaa rakentaa sitä sellaiseksi missä sitä ei olisi ollut. 

Sitten tuo, että pitäisi olla sellaisia temppua mitkä koira varmasti osaa. Näitä pyörittelin ees sun taas että mitkä vois sopia biisiin, mihin temppuihin voisin koreon rakentaa ja etenkin mitkä on sellaisia mistä Kiki parhaiten saattaisi suoriutua. Eli kyllä, asiaa olin todellakin miettinyt. Mutta Kikihän on sellainen koira, että jos se "jäätyy" niin ei maailmassa ole sellaista temppua mitä se missä tahansa  mielentilassa tahansa tekisi. 

Aloituksen tekeminen niin kuin tein oli itselle haaste. Ts toki meille koirakkonakin. Meni tosi pitkään että sain Kikin tekemään leuka -temppua häiriöympäristöissä. Kotona tuo ja sitten sitä seurannut "ali" (se missä esittelen sen kameran laulun alettua) oli varmaan viime talvena eniten treenatut temput. Halusin testata, että onko mulla pokkaa aloittaa ohjelma noin, vaikka tiesin että mun könyäminen lattialta ylös on kaikkea muuta kuin kepeän näköistä. 

Kisajännitys? Mun vai koiran? Toivottavasti mun käsien vapina ei vienyt tuomareiden huomiota (ei nyt kait sentäs), kun se nyt on mitä on eikä mikään kisojen määrä ja esiintyminen poista sitä. Ja tosiaan tälleen puolentoista vuoden välein kisatessa on hankala saada koiralle esiintymiskokemusta. 

Ennen b-kisaa mun piti lähes kiskoa koira pois häkistä. Hulluna tsemppasin sitä, teetin jonkun tempun ja kehuin kovasti ja annoin nameja. Kiki katto mua "hohhoijaa" ilmeellä. Keksin sitten antaa sen maistaa loppupalkasta (pakasterasiassa pedigreen lötköruokaa) pikkuisen ja pistin rasian kiinni ja jätin palkan häkin päälle (häkkialue oli toisella puolen hallia kuin mitä kehään meno/poistuminen). 
Tästä nyt seurasi sitten hieman enemmän haukkumista kehässä kuin a-kisassa ja se että kehästä poistuminen ei ollut hallittua 😋Sain koiran kuitenkin hihnaan ennen kuin se juoksi (minä perässä) sinne häkille / palkalle 😆

Koreon ideasta tuomarit sentäs tykkäsivät, hyvä niin, koska on tarkoitus kyllä jatkaa sen parissa. 


Ei kommentteja: