tiistai 19. marraskuuta 2019

Tuulimyllyt

Hohhoijaa.

Rakas rotuyhdistys on julkaissut hienot verkkosivut juhlavuoden kunniaksi. Kaikenlaisia tapahtumia on pitkin vuotta. Hyvä hyvä. Hienoa myös, että niistä informoidaan.

Mutta.

Miksi.


ROTUJEN HISTORIASTA NYKYTILAAN
ULKOMUOTO JA SEN MERKITYS TYÖKOIRALLE (SLK ja LPK)
ROTUJEN TERVEYSTILANNE
PANEELIKESKUSTELU ROTUJEMME TULEVAISUUDESTA

FROM THE HISTORY OF OUR BREED TO PRESENT DAY
STRUCTURE AND APPEARANCE OF FINNISH LAPPONIAN BREEDS
HEALTH OVERVIEW OF BOTH BREEDS
PANEL DISCUSSION OF THE FUTURE OF THE LAPPONIAN BREEDS

Lähde: lappalaiskoirat50v


Olisin ollut ihan hiljaa jos olisi puhuttu yleisesti lappalaiskoiraroduista. Mutta kun ei, pitää korostaa ja erikseen mainita, että tässä nyt on vain puhe MOLEMMISTA RODUISTA tai SUOMALAISISTA RODUISTA.

Ymmärrän kyllä että, suurin osa yhdistyksen tapahtumiin osallistuvista ovat suomenlapinkoiraharrastajia tai lapinporokoiraharrastajia (tai haluaisivat olla) ja näin ollen näistä kahdesta rodusta varmasti puhutaan eniten. Mutta se ei silti oikeuta jättämään kolmatta rotua pois rotuyhdistyksen juhlavuoden symposiumista.


Kerta toisensa jälkeen menee yli mun ymmärryksen, että miksi asioita ei voi ilmaista niin ettei niistä tarvitsisi turhaan pahoittaa kenenkään mieltä. Minä ja pari muuta ruotsinlapinkoiraharrastajaa oltaisiin varsin tyytyväisiä jos joko mainittaisiin myös rlk eri yhteyksissä tai sitten puhuttaisiin vaan yleisesti lappalaiskoirista jolloin kukanenkin voi ymmärtää puhuttavan mistä tahansa kolmesta rodusta tai niistä kaikista.

Toki havaitsin myös sen, että nuo terveysasiat voivat toki tarkoittaa esim suomen- ja ruotsinlapinkoiria tai lapinporokoiria ja ruotsinlapinkoiria ;-) Eipä tuossa taideta sanoa ,että mitkä kaksi lappalaiskoirarotua on käsittelyssä ...


***

edit. Laitoin yhdistyksen pj:lle spostia aiheesta, pisteet hälle :-) koska hän vastasi viestiini todella nopeasti 👍

Ei kommentteja: