sunnuntai 17. marraskuuta 2019

Havaintoja rallytokosta

Kävin eilen katsomassa rallytokokisoja Haukkiksella. Menin aamupäivästä ja katselin mes-luokan jälkimmäisen puoliskon.

Tein mielenkiintoisen havainnon. Jos ajatellaan pelkästään kylttitehtäviä niin ylempien luokkien tehtävät ovat sellaisia etteivät ne vaikuta ylitsepääsemättömiltä. Tarkoitan tällä siis sitä, että vaikka monet vaatisivat paljonkin työtä että Kiki voisi ne oppia niin ne eivät silti ole mahdottomia. Verraten sitten vaikka tokon moniin liikkeisiin (ylemmissä luokissa etenkin) joista selviytymistä en ole ikinä pitänyt koirilleni mahdollisina.

Kikin kanssa kisaaminen (luokka kuin luokka, myös ne alemmat) kaatuu, tai ainakin vaikeutuu, enemmän muuhun kuin siihen etteikö se voisi oppia ja osata teknisesti jotain temppusia.

Mes-luokassakin sallittiin yllättävän paljon kaikenlaista avustamista liikkeissä. Sinällään on ehkä tyhmää, että käsiohjauksena ihminen voi tehdä ties mitä perhosliikkeitä, mutta jos horjahdat hieman, otat apuaskeleen tai jotain niin se tulkitaan heti pistevähennyksinä.


Ja ei, en edelleenkään tavoittele/suunnittele rallyn ylemmissä luokissa kisaamista ;-) Kunhan huomasin tuon toko versus rally eron.








Ei kommentteja: