keskiviikko 31. heinäkuuta 2019

Mummotarkki

Varasin Nemille ajan mummotarkkiin eläinlääkäriasema Sunista (joka avautuu ensi viikolla). Koska koiran pitää paastota kymmenisen tuntia (10-12) ennen tarkastusta (verinäytteet) niin halusin aamuajan ja ainoa mikä passasi löytyi perjantailta (9.8).

Nemillä oli alkukesästä jotain anaaliongelmia, jotka kait menivät ohi (pyllyänsä oon suihkutellut toisinaan). Mutta että takamus olisi hyvä silti tarkistaa. Nemin ruuansulatus ei ole enää sama kuin se oli joskus, eli kakkelit eivät enää ole niin kiinteitä kuin joskus ja kakan väri on useammin vaalea kuin oli joskus (toisinaan myös löysähköä tavaraa vanhus tulostaa). Joskus jätökset sotkevat housukarvat, jonka jälkeen pylly pitää pestä - josta Nemi ei tykkää (edelleen jotain ongelmaa anaalien seudulla? mitä ei anna mun tutkia, jos nyt siitä mitään ymmärtäisinkään). Jätökset sain vähän kiinteämmäksi sillä, että lisäsin koirien ruokavalioon tuossa jokin aika sitten taas lihaa (raakalihapullia).  Tulostustuototanto- ja tuotokset nyt ei välttis ole mikään viittaus mihinkään sairauteen vaan vaan ikääntymiseen liittyvää aineenvaihdunnan muutosta. Mutta tosiaan vaikuttanee ainakin niihin anaalijuttuihin (tyhjentymiseen ja pyllyn seudun ylimääräiseen käsittelyyn/pesuun).

Alunperin halusin ko lekuri ajan Nemille siksi, koska tarvitaan lisää virtsankarkailulääkettä, lääkeresepti siis. Nyt olemassa oleva lääke kestänee vielä jokusen viikon (elokuun loppuun tms), mutta reseptissä ei ole enää käyttöaikaa (tai purnukoita tai sekä että). Ja koska tarvitaan se resepti ja siihen eläinlääkärissä käynti niin sama sitten samalla tehdä jonkinmoinen ikääntyneen koiran yleistarkastus.

Ei kommentteja: