maanantai 27. toukokuuta 2019

Paluutulevaisuuteen -kengät


Kävin perjantaina hakemassa Kenkätohtorilta uudet mononi (ks kuva yllä). En osaa vielä oikein sanoa niistä mitään. Sulkemismekanismi on sama kuin niissä uusissa talvikengissä eli se nappi+vaijeri -systeemi (halusin sen kun koin sen talvikengissäkin käteväksi, eipähän narut löysty).

Yleensä kuljen keväästä syksyyn ns lenkkarityyppisissä kengissä. Nämä nyt eivät ole sellaiset vaan muistuttavat enemmän kävelykenkiä. Ihmiset ehkä normaalisti käyttävät sellaisia? Paitsi kenties koiraihmiset (aika useilla on esim treeneissä jonkinsortin lenkkitossut jaloissaan).

Ehkä nuo semisti on siistimmät kuin lenkkarit olisivat? Tai sitten olen niin sokeutunut tälle kenkäasialle. Mutta ehkä mun tarvitsee kuitenkin mennä ostamaan käyttöön ne lenkkarityyppiset kengät koska ei noilla voi mennä metsäpoluille tallustelemaan. Käyttöön näidenkin täytyy silti tulla, joten nyt olen yrittänyt pitää niitä jotta jalat tottuisivat kenkiin, vielä eivät tunnu hirmu kotoisilta, vaikka periaatteessa ovatkin talvikenkien kesäversio, jolloin luulisi kenkien olevan about samat ilman vartta ja vuorta vaan. Nämä hiertävät jalkoja, kuten monet kävelykenkätyyppiset kengät ovat ennenkin hiertäneet jalkojani - ehkä siitä juontaakin juurensa lievä negatiivinen suhtautumiseni kävelykenkiä kohtaan. Lenkkitossuissa on yleensä pehmeämpi tuo reuna/nilkanseutu (nämä hiertävät myös hieman alempaa, johonkin jalassani olevaan ulokkeeseen (luu?)).


Mutta ainakin selälle nämä ovat paremmat kuin jo resuiksi (pohjista kuluneet) käyneet reebokkini.


Elän silti siinä uskossa, että hiertymisongelmatkin loppuvat aikanaan, kunhan olen totuttanut jalkani uusiin monoihin. Jäin myös siihen ymmärrykseen, että jos kengät hajoavat (ne uudet) esim kuluvat pohjasta niin niitä voi mahdollisesti korjauttaa (halvempaa kuin uusien hankkiminen). Tai jos ei voi korjata ja kengät kuluvat jossain vaiheessa niin pitäisi olla oikeus saada sitten uudet kengät (pitää vain kilauttaa apuvälinekeskukseen ja laittaa kengänhankintaprosessi vireille) - vaikka ainahan nämä asiat voivat muuttua (eli en usko ennen kuin näen), mutta toistaiseksi siis näin.
Mutta kulutetaan nämä tänävuonna saadut kenkulit kuitenkin ensin käyttökelvottomiksi, että mars tassuttelemaan vaan.

Ei kommentteja: