tiistai 13. maaliskuuta 2018

Kaikkea ei voi ennakoida

... esim sitä, että tyhjä pahvilaatikko tippuu hyllystä (metrin, puolentoista päähän koirasta) kun on tekemässä pientätreeniä pikkukoiran kanssa välihuoneessa. Voi ahdistus. Kiki pakeni paikalta jonnekin mököttämään.

edit. ja ei, en välittänyt laatikosta - tai siirsin sen vähän reunemmaksi - vaan yritin jatkaa pikkukoiran treenaamista. Se vain ei enää alkanut mua.

Tein sitten Nemin kanssa pikkutreenejä (tasapainotyynyä eli ufoa, kaukoja, pertsaa, väliin tuloa yms), jossain vaiheessa hain Kikin samaan tilaan ts uudestaan ko huoneeseen. Ja laitoin oven kiinni. Julma minä. Temputin edelleen Nemiä, ihan yksinkertaisia juttuja, mutta siinä vaiheessa kun Kiki saapui kuulolle ja totteli myös niin annoin nameja sillekin. Tehtiin tätä temppupeliä jonku aikaa ja lopetin sitten koirien aktivoinnin.

Oli tarkoitus videoida Kikin tekemisiä, mutta se jäi toiseen kertaan.

Kiki päivällä sohvalla (mökötyspaikka oli sipsilaatikkopeti).

Onkin pitänyt raportoida, että juoksunsa aikaan Kiki on ollut virtaisempi kuin just ennen juoksua. Hirveästi olisi virtaa ja koira janoaa leikkejä, lenkkejä ja tekemistä. Onkin tarvottu paljon lumessa, kierrelty epänormaaleja lenkkejä. Siis nyt kun on kivasti lunta niin on päästy liikkumaan paikoissa missä ei normaalisti liikuta, kuten pelloilla, pikkujoen/ojan jäällä, Kiiminkijoen jäällä (ja sitä kautta myös joen toisella puolella), metsissä ja tietysti myös teillä.
edit 2
Käytiin just iltalenkillä. Kiki oli normaali ulkoilu-Kiki. Eli toisinsanoen tarjoili seuraamista (pitkiä pätkiä) sekä vasemmalla että oikealla puolella (tehtiin sitten perusseuruuta, liikkeestä pysähdyksiä, pysähdyksestä liikkeelle lähtöjä ja käännöksiä ja koira oli ihan kympillä mukana menossa 💖) Plus hyppeli hankeen ja kiehnäsi lumessa.

Ei kommentteja: