maanantai 5. maaliskuuta 2018

Hästäk ruminkakku ikinä

Miks mä taas leivon vaikkei pitäisi?

Nokun jääkaapissa oli sellaista valkosuklaasitruuna töhnää ja philadelphiajuustoa. Niistä syntyi eilen kaikkien aikojen rumin kakku. Rumaa kakkua varten otin pakkasesta puolukoita sulamaan, mutta lopulta puolukat vaihtuivatkin rusinoiksi - niin tänään piti tehdä ruuaksi kaalilaatikkoa, jotta puolukoita voisi syödä sen seurana. Mutta koskei kaikki puolukat kuluneet siihenkään, niin uunissa on just pellillinen piirakkaa ...

#ruminkakkuikinä
Että sille on syynsä miksi en yleensä tee kakkuja, ja varsinkin sille miksi en tarjoile niitä vieraile ;-)


#rumaseonpiirakkakin #seolikinsurvostaeikämarjoja



Ja jos mua joskus jostain syystä rupeaa mietityttämään miten nämä rumilukset syntyivät niin ohjeentynkää niille tulee tässä.

#ruminkakkuikinä


  • laitoin uunin lämpiämään sataanseittemäänkymmeneenviiteen asteeseen
  • sulatin kattilassa noin sataviiskyt grammaa voita
  • sekoitin kulhossa viis desiä vehnäjauhoja, pari desiä sokeria, kaks ja puol teelusikallista leivinjauhetta
  • sekoitin toisessa kipossa pari kananmunaa, sulatettu ja jäähdytetty voi sekä kaks ja puol desiä maitoa
  • Yhdistin nämä kaksi em ja sekoitin
  • voitelin kakkuvuoan (pitkulan mallisen) ja kaadoin taikinan vuokaan
  • ja laitoin sen uuniin. Odotin vajaan tunnin ja kaakku oli kypsä. 
  • Sitten kumosin kakun lautaselle ja odottelin että vuoka jäähtyi ennen kuin kopautin sen ulos vuoasta
  • Sekoitin kipossa sen valkosuklaasitruunatöhnän, philadelphia juuston ja tomusokeria. Kun näistä oli muodostunut yhtenäinen töhnä niin lisäsin sinne rusinoita. 
  • Sitten kakku leikattiin halki ja sitä kostutettiin rommilla ja sitä aiemmin tehtyä töhnää levitettiin kerrosten väliin. Lopuksi vielä kansi päälle (joka päätti murtua tässä vaiheessa)
  • Yön yli jääkaapissa oltuaan kakku maistuu jo paremmalta kuin näyttää (luojankiitos ;-)) eli se on sopivasti kostunut ja maistuu rusinasitruunakakulta. Tai jotain. 

#rumaseonpiirakkakin #seolikinsurvostaeikämarjoja


  • laitoin uunin lämpiämään kahteensataan asteeseen
  • sulatin kattilassa parisataa grammaa voita
  • vatkasin kulhossa neljä kananmunaa ja lisäsin sinne (ja vatkasin lisää) neljä desiä sokeria
  • Lisäsin tuotokseen neljä desiä maitoa (ja sekoitin)
  • ja sen sulatetun rasvan (odotin että jäähtyi hieman) ja taas sekoitin
  • sitten lisäsin sinne purkin lopun (reilu desi?) kreikkalaista jugurttia ja sekoitin taas lisää
  • Toiseen kulhoon laitoin kuutisen desiä vehnäjauhoja, hieman kardemummaa ja neljä teelusikallista leivinjauhetta. Sekoittelin kuiva-ainekset keskenään.
  • Ja lisäsin kuivakulhon ainekset litkmpaan osaan taikinaa
  • Laitoin uunipellille leivinpaperin ja kaadoin taikinan siihen päälle (todetakseni että leivinpaperi on hieman pienempi kuin se uunipelti, että taikina sitten valuu siihenkin osaan peltiä missä paperia ei ole ...*daa*)
  • Sen jälkeen tajusin, että ne mun pakkasesta otetut puolukat olivatkin puolukkasurvosta. Piirakathan eivät koskaan ole nättejä (ainakaan mun versiot), mutta tästä tuli nyt erityisen ruma 😅😝

Ei kommentteja: