Nokun jääkaapissa oli sellaista valkosuklaasitruuna töhnää ja philadelphiajuustoa. Niistä syntyi eilen kaikkien aikojen rumin kakku. Rumaa kakkua varten otin pakkasesta puolukoita sulamaan, mutta lopulta puolukat vaihtuivatkin rusinoiksi - niin tänään piti tehdä ruuaksi kaalilaatikkoa, jotta puolukoita voisi syödä sen seurana. Mutta koskei kaikki puolukat kuluneet siihenkään, niin uunissa on just pellillinen piirakkaa ...
#ruminkakkuikinä |
#rumaseonpiirakkakin #seolikinsurvostaeikämarjoja |
Ja jos mua joskus jostain syystä rupeaa mietityttämään miten nämä rumilukset syntyivät niin ohjeentynkää niille tulee tässä.
#ruminkakkuikinä
- laitoin uunin lämpiämään sataanseittemäänkymmeneenviiteen asteeseen
- sulatin kattilassa noin sataviiskyt grammaa voita
- sekoitin kulhossa viis desiä vehnäjauhoja, pari desiä sokeria, kaks ja puol teelusikallista leivinjauhetta
- sekoitin toisessa kipossa pari kananmunaa, sulatettu ja jäähdytetty voi sekä kaks ja puol desiä maitoa
- Yhdistin nämä kaksi em ja sekoitin
- voitelin kakkuvuoan (pitkulan mallisen) ja kaadoin taikinan vuokaan
- ja laitoin sen uuniin. Odotin vajaan tunnin ja kaakku oli kypsä.
- Sitten kumosin kakun lautaselle ja odottelin että vuoka jäähtyi ennen kuin kopautin sen ulos vuoasta
- Sekoitin kipossa sen valkosuklaasitruunatöhnän, philadelphia juuston ja tomusokeria. Kun näistä oli muodostunut yhtenäinen töhnä niin lisäsin sinne rusinoita.
- Sitten kakku leikattiin halki ja sitä kostutettiin rommilla ja sitä aiemmin tehtyä töhnää levitettiin kerrosten väliin. Lopuksi vielä kansi päälle (joka päätti murtua tässä vaiheessa)
- Yön yli jääkaapissa oltuaan kakku maistuu jo paremmalta kuin näyttää (luojankiitos ;-)) eli se on sopivasti kostunut ja maistuu rusinasitruunakakulta. Tai jotain.
#rumaseonpiirakkakin #seolikinsurvostaeikämarjoja
- laitoin uunin lämpiämään kahteensataan asteeseen
- sulatin kattilassa parisataa grammaa voita
- vatkasin kulhossa neljä kananmunaa ja lisäsin sinne (ja vatkasin lisää) neljä desiä sokeria
- Lisäsin tuotokseen neljä desiä maitoa (ja sekoitin)
- ja sen sulatetun rasvan (odotin että jäähtyi hieman) ja taas sekoitin
- sitten lisäsin sinne purkin lopun (reilu desi?) kreikkalaista jugurttia ja sekoitin taas lisää
- Toiseen kulhoon laitoin kuutisen desiä vehnäjauhoja, hieman kardemummaa ja neljä teelusikallista leivinjauhetta. Sekoittelin kuiva-ainekset keskenään.
- Ja lisäsin kuivakulhon ainekset litkmpaan osaan taikinaa
- Laitoin uunipellille leivinpaperin ja kaadoin taikinan siihen päälle (todetakseni että leivinpaperi on hieman pienempi kuin se uunipelti, että taikina sitten valuu siihenkin osaan peltiä missä paperia ei ole ...*daa*)
- Sen jälkeen tajusin, että ne mun pakkasesta otetut puolukat olivatkin puolukkasurvosta. Piirakathan eivät koskaan ole nättejä (ainakaan mun versiot), mutta tästä tuli nyt erityisen ruma 😅😝
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti