lauantai 5. maaliskuuta 2016

Onko ne sukua?

Otsikon kysymyksen kuuli toisinaan silloin kun meillä oli vielä kaksi koiraa. Saattoihan Merri ja Nemi sellaisen silmiin näyttää samalta, joka ei ko koiria taikka rotua tunne. Mutta oikeasti koiramme olivat hyvin erityyppisiä (myös ulkonäöllisesti). Ja eri sukuisia. Vaikka ruotsinlapinkoira on pieni rotu, niin tyyppieroja kuitenkin löytyy.

Huvin ja urheilun vuoksi ajattelinkin lähinnä koiranetissä sukeltelemalla selvitellä kuinka likeistä sukua keskenään ovat (/olivat) Merri, Nemi ja (meille ehkä keväämmällä muuttava) pentu.

Nemin isän isä oli Nordanlines Haivo (S47699/99), joka on myös pennun isänisänisänäidinisä eli toisinsanoen Nemin isän (Cahppes Råstejaure S41895/2001) sisko (Cahppes Randi S41897/2001) on pennun isänisänisänäiti ja pennun äidinisänisänäiti.

Merrin ja Nemin sukutauluista (5. sukupolvea) löytyy yhteisenä nimittäjänä ainakin Bamse (N00620/82), joka oli siis Merrin isänäidinäidinäidinisä, Merrin äidinäidinisä, Nemin isänisänisänäidinisä ja Nemin äidinisänäidinisä.

Lisäilen näitä äiti-isä-äiti-äiti... jne litanoita jos hoksaan muita yhteneväisyyksiä vielä.

Kaikki rodusta perillä olevat tietävät, että Cahppes, Norrviddens, Renlundes ja Care Bears ovat pitkään kasvattaneita kenneleitä. Silloin kun ostimme Nemin niin Herding Instinct's -koiria ei ollut vielä paljoa (Nemi on d-pentueesta eli neljänsiä kasvatteja), mutta nyky-Ruotsissa Herding Instinct's koiria on jo enemmän. Nemin isä oli siis Cahppes, Merrin emä Norrviddens, pennun isä Renlundens, pennun emä Care Bears. Merrin isä oli Little Honey's, mutta ainakin toistaiseksi Merri on ollut viimeisiä ko kennelin kasvatteja. Pennusta taas tulee ensimmäinen Vauhtinallen -kasvatti (yhdessä veljensä kanssa <3 :) ).


Ei kommentteja: