keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Vko 47, toko

Tänään. Melkein reenattiin kaukoja. Mutta päädyttiinkin reenaamaan semmosta, missä koiran pitäisi ryömiä taaksepäin. Jooeituumittään. Eihän tuo osaa (käskystä) ryömiä etteenpäin. Noh, testattiin silti. Ensin naksutin siitä, että koira vaan luopui namista eli pakitti. Teki tuon seisaalleen. Siis vaikka oisin käskeny sen maihin niin luopuessaan namikädestä niin nousi seisomaan ja peruutti. Sitten yritin ohjata sitä kädellä aka työntää sitä taaksepäin. Lopulta se jollain tasolla onnistui eli sain palkattua sitä siitä.

Sitten reenattiin merkkiä. Tein aluksi normisti jolloin koira eteni liian kauas merkistä, siis kiersi sen kyllä mutta pysäs ehkä puol metriä kierron jälkeen. Eli väärään paikkaan. Sitten vein palkan merkin taakse. Koira meni sinne, söi namin ja lähti etsimään lisää, vaikka nami oli ollut kupissa. Lopulta palasi mun luo samaa tietä kuin oli merkille mennyt (pitäisi kiertää se ja tulla ns toiselta puolen takaisin päin). Sitten tein pari lyhyen matkan ohjausta, mutta eihän se koira siinä sitä opi. Sitten palasin siihen naksutteluteemaan. Lähetin koiraa kauempaa. Koira haukkui. Ja pysäs väärään kohtaan, vaikka yritin sanoa aiemmin käskyä. Sitten Jenni tuli luoksemme, ja antoi noottia miksi palkkaan koiraa kun se ajautuu merkin yli. Noh, sitten mun piti mennä lähemmäs merkkiä ja naksuttaa ja palkata kun koira on oikiassa kohdassa, tai ees suurinpiirtein, kunhan se ei ole tullut yli sen "merkki viivan". Kämmäilin tietty aluksi. Sitten siihen laitettiin avuksi pituuden sivutolppa, josta koira  tajus tosi hienosti peruuttaa sinne toiselle puolen ja sitä sitten sille naksuttelin ja heittelin nameja (minne sattuu). Tätä nyt sitten pitäs harjoitella. 

Sitten reenattiin ohjattua pareittain. Siis koira paikalleen istumaan, ite koiran eteen ja avustaja vei namipurnukan eka toiselle ja sitten toiselle sivulle. Siis yks namipurkki kerrallaan. Eli tehtiin 2 harjotusta. Aluksi N räkytti tällekin asialle ja ekassa osiossa ei meinannut pysyä paikallaan. Namillehan se kyllä lähtee kun luvan saa. 

Nemin kanssa väliaikoina reenasin kaukoja (avo), seisomista (luoksarin kait lähinnä) ja paikallaoloa. 

Läksyt: merkki, kaukot (apuvälineet!)
Kiitos Jatalle kuvista :)

© Jatta Savolainen

© Jatta Savolainen 

Ei kommentteja: