maanantai 17. marraskuuta 2014

Häiriöreeniä ja vähän epistäkin

Kävin lauantaina Nemin kanssa tutustumassa Okk:n uuteen hienoon reeni/kisahalliin. Jatkossa koirat eivät varmaan saa traumoja kun hallin seiniin oli laitettu koukkuja/lenksuja joihin koirat voi laittaa kiinni (jep jep viittaan tällä siihen legendaariseen tarinaan, kun jätin nuoren Nemin muovituoliin kiinni kun menin rataantutustumiseen. Siis joskus vuonna nappikauppa Virpan hallissa kun vielä Okk:lla reenasin aksaa. Nemihän otti sen tuolin matkaansa ja juoksi kauhuissaan pitkin hallia ja paha-ilkeä tuoli jahtasi sitä perässään..). 


Hallissa oli epikset. Ensimmäiset agiepikset, ja varmaan siksi, koska ens vkonloppuna siellä on viralliset agikisat -jonne on ilmoittautunut ennätysmäärä koirakkoja- paikalla oli myös aika monta epistelijää. Osallistuin Nemin kanssa möllirataan, rimat oli makseille 45 sentissä mikä passasi meille oikein mainiosti. 

Siinä kun oottelin, jotta minit ja medit olivat suoriutuneet radastaan niin joko heiluttelin (/kävelytin) Nemiä ees taas hallissa (jolloin se enimmäkseen haukkui) tai tokotutin sitä siellä. Aivan loistava paikka häiriöreenaukselle! Hienosti tehtiin jäävät, seuruupätkiä ja kaukoja vaikka ympärillä pörräsi ja tapahtui vaikka mitä. Just kun meinasin sitten röyhistellä rintaani siitä kuinka erityisen pätevä tokokoira mulla on, kun tein koiralle paikkamakuu reeniä keskellä sitä kaikkea hälinää (lähtö/maali/verkka -aluetta) niin eiköhän joku pikkukoira (mikälie valkee terrieri) ryntäsi haukkuen kesken ratasuorituksensa yleisöön ja viuhto räkyttäen Nemin nenän edestä. No eihän se Nemi sitten ihan mitä tahansa kestänytkään vaan tempas ylös ja räkyttäen tän terrierin perään. Rääkäsin sitten jotain epämääräistä jota en enää muista (muttei se varmaan nättiä kuultavaa ollut) ja otin hihnasta kii. Ja sain koirani takaisin ennen kuin se ehti aiheuttaa mitään härdelliä. Joo, aika tuimaan pistin koiran takas paikkamakuuseen. Kun se oli tovin maannu niin palkkasin ja vapautin koiran. Sitten tovin päästä koira oli taas uudelleen harjoittelemassa häiriöpaikallaoloa, niin eiköhän joku joka meni koiransa kanssa siitä ohi, niin päästänyt koiransa nuuskimaan Nemiä. Mulla savu nousi korvista ja ihan vähällä oli etten sanonut jotain vähemmän nättiä (joo tiedän tapahtuma ei ollut järjestetty häiriötokottajille tai muillekaan tokottajille, mutta noin yleisesti olisi ehkä kohteliasta ettei päästettäisi koiria tuntemattomia koiria morjestamaan. kysymättä. Mutta pääsavuni ja huoleni oli turha, haistelijakoira ei ollut Nemistä kettumainen eikä Nemskuli häiriintynyt vaan pysyä napotti paikallaan ihan hienosti :)

Ja mitä itse episten aiheeseen eli aksaamiseen tulee. Niin ihan kivasti saatiin rallateltua. Alkupuoliskossa rataa tuli yks hypyn ohi meno kun mun ohjaus oli myöhässä, mutta muita virheitä ei tehty eli loppurata meni oikein mukavassa rallatteluhengessä :)

Palkaksi Nemi sai tuttuun kisatapaan lällyruokaa, jota se olisi omasta mielestään ollut oikeutettu saamaan jo meidän tokosessioiden jälkeen "miten niin en vielä saa, mähän tein jo hienosti hommia" ;)

Jäähylenkin jälkeen otin vielä muutaman testiotoksen hallissa. Lähdin pois ennen kuin kisaavat minit edes loppuivat joten medejä ja makseja en nähnyt / kuvannut ollenkaan. 

Ei kommentteja: