maanantai 12. marraskuuta 2012

N149 ja M118

Kotiläksy. Een mä keksiny löytäny oikeen mitään millä reenata. Käytin sitten yhtä noiden vanhaa tyynyä. Merri höösäs ja Nemi oli paljon oivallisempi. Yhteisreeninä tein. Pitäisi tehdä erikseen kun Merrillä menee ihan sekoiluksi. 

On ollut metka huomata, että Nemi on alkanut oivaltamaan näitä mun kummia harjoitteita. Se tarjoaa jopa oikean suuntaista tekemistä, harkitsee ja tarjoaa. Siinä missä Merri tekee sata sirkustemppua muttei tajua mitä ajan takaa. 


Lenkeillä olen ottanut ohjelmistoon arkiopetuksen. Joka pitää sisällään "odota" käskyn tehostamista. Käsky tarkoittaa, että pysähdy siihen kohtaan missä olet ja toimi sitten annettujen ohjeidun mukaan. Mikä vaihtelee siihen että vapautan koiran jatkamaan toimintaa, vapautan sen hakemaan multa palkan, käsken odottamaan jotta vien sille palkan siihen missä se on - ja vapautan sitten. Tai käsken sen istumaan siinä missä se on ja menen sitten palkkaamaan sen. Ihan hyvin on tehostusreeni toiminut ja koirat ehkä hivenen sisäistäneen asian. Eri asia miten käy sitten kun molemmat ovat yhtäaikaa lenkillä... muistaako ne yhtään, että niiden molempien kuuluisi totella... 

Ei kommentteja: