keskiviikko 18. elokuuta 2010

Rotu- ja piirimestaruuksia


Viikonloppuna Haukkiksella kisattiin lauantaina Lappalaiskoirien rotumestaruuksista ja sunnuntaina piirimestaruuksista. Tai olihan la-iltana vielä piirimestisten joukkuerallatukset (jonne meiän koirat ei osallistuneet, mutta joiden takia päivä venyi kun toki niiitä piti jäädä vielä katselemaan).

Lauantaina kirmasin Nemin kanssa kaksi agirataa, joista molemmista tuloksena HYL. Eka radalla Nemi oli vähän häiriöherkkänä, bongasi Eetun yleisöstä, samoin kuin Pirkonkin (tai sitten se vaan poseerasi sille). Kävi morjestamassa yhtä ratahenkilöä jne. Hyl tuli silti mun huonon ohjaussuunnitelman takia esteellä nro 5 (tai jossain niillä main). Radalla oli kuitenkin hyviäkin juttuja, kuten hienot kontaktit!

Toka rata oli ihan loistava! Mitä nyt sarjaesteellä Nemi meni b:stä ohi ja palautin sen sille enkä muistanut palata sarjan alkuun asti... siitä siis hylkynen.

Iltapäivällä aksattajaksi vaihtui Merri ja ohjastajaksi Eetu. Nuo olivat Eetun ensimmäiset viralliset kisastartit eikä heillä mennyt yhtään hassummasti. (varsinkaan kun E ei reenaa agia -tai mitään muutakaan- koirien kanssa eli aksattajille tutut ohjausniksit eivät ole tuttuja) Eka radalla putosi okserin rima ja keinulle hidastuskäsky oli ihan liian myöhässä joten Merri teki lentokeinun, lisäksi tuli muutama sekuntti yliaikaa. Toisella radalla Merri poistui keinulta turhan varhain (ylämenolla), jotenka keinu uusiksi. Rata oli huomattavasti kinkkisempi kuin eka rata joten aikaa paloi kun Eetu ja Merri kiemurtelivat esteeltä toiselle. Tulos kuitenkin huipusti molemmilta radoilta ja viides sija rotumestiksissä.

Sunnuntaina läksin Haukkikselle kahdestaan Merrin kanssa. Hyppyradalla Merri tuntui hivenen hitaahkolta, kepit olivat hitaammat kuin yleensä enkä saanut koiraan vedättämälläkään oikein vauhtia. Virheittä maaliin ja yliaikaa n.5sek. Toinen rata olikin melkoista säätöä, radan ensimmäisellä kolmanneksella hukkasin koiran toviksi ja sitten radan ja lopussa pelkäsin tiputtavani housuni Joten en todellakaan ihmettele, että saatiin n.10sek yliaikaa! Kaiken sen häslingin jälkeen ihme ettei mennyt enemmän ja tullut virheitä. Piirimestaruuksien yhteispisteissä Merri sijoittui kahdeksanneksi.

Tuomareina Haukkisrallatteluissa toimivat Mika Moilanen ja Jari Tienhaara.

Ei kommentteja: