sunnuntai 1. elokuuta 2010

Dementtia toksut


Kävin siis keskiviikkona tokoilemassa Tuijan ja viiden koiran kera.

Nemille jäävät (kestää avona), kaukoja (alku reeniä ts ei olla kovin pitkällä mutta menee paremmin kuin Merrin kanssa), pari lyhyttä seuruu pätkää ja luoksetulo. Lisäksi jotain aksapuolen pyörittelyjä (sylkkäri).

Merrin kanssa taasen... ruutua, jossa huutaa heti jos kasvatan matkaa yli viiteen metriin. Ts jonne mennessä huutaa ja kysyy.

Kaukoissa oli ihan ulalla.

Tunnarissa teki hyvin kun piilotin yhen mettään/ojanreunalle, mutta kun otin häiriökapuloita mukaan niin toi väärän. Testasin josko auttas kun laittaa oman päälle namihitusen --> siitä seurasi se, että Merri söi sen namin ja toi viereisen kapulan. Nyt se myös leikitteli/puri kapulaa toisin kuin alkukesästä.

Jäävissä ei ongelmaa.

Luoksarit ihan jees.

Mitähän muuta tein Kuivasjärvi reeneissä? Ei voi muistaa enää.

Noh. Sitten kävin tänään (ts eilen) hallilla.

Rakensin ruudun iloisista kukkapurkeistani. Huomasin, että naksutin oli jäänyt kotiin. Ajattelin yrittää sitä ruutuun irtoamista ilman niitä haukkuja - eli vein namin ruutumattoni päälle. Koira kyllä irtosi, mutta ei pysynyt ruudussa paikallaan millään käskyllä, eikä lopulta ruudussakaan vaan lähti nuuskuttamaan ja etsimään lisää ruokaa. Eli tuo metodi ei vaan tuolle ahneelle possulle toimi. Lähettelin normi matkalta koiraa ruutuun, nyt se ei huutanut ja jäi seisomaankin ihan hyvin sinne - kiiruhdin sitten palkkaamaan sitä sinne, hieman se kyl tassutteli vaihtoi sijaintiaan sinä aikana kun ehdin ruutuun asti. 

Aattelin tehdä pari hyppyä. Pienenä välipalana. Senhän se kyl osaa. Niinhän sitä luulisi. Merri aatteli, että tehdään välillä alo-hyppyä ja jäi seisomaan esteen taakse tai melkeenpä vierelle. Palastelin liikkeen osiin jolla sain sen tekemään sen kunnolla. Muisti palaa pätkittäin.

Sitten tein noutoa, puukapulalla. Kehumalla sain koiraan lisää vauhtia. Loppu meni paremmin kun tein miten Pirkko neuvoi (kiitos). Metallinoutoa yritin hypyn kautta, lähti kyl hyppäämällä mutta toi kiertämällä hypyn. Metallikapulaan suhtautuu hivenen nihkusti.

Ei kommentteja: