torstai 4. lokakuuta 2018

Viikko 40, omatoimitreenit

Ajelin taas tuttuun tapaan aamuruuhkassa kaupungin läpi (heitettyäni Eetun yliopistolle) Haukkikselle lenkittämään koirat, jonka jälkeen kävin kumpaisenkin koiran kanssa hallissa hieman humputtelemassa.

Kikin kanssa tehtiin koiratanssikurssin kotiläksyjä. Se taaksepäin pujottelu on hyvin vaiheessa, ja saa niin ollakin vielä pitkän aikaa. Menihän peruspujottelussakin melko pitkään ennen kuin koira sen oppi, joten en oleta tässäkään tapahtuvan nopeita etenemisiä. Plus kun koira on selkeesti vähän hämillään tästä tempusta ts ehtii tarjota mulle muita toimintoja kun itse vielä arvon että miten jalat pitikään olla ;-) Plus en oikein usko, että mun jaloille ja liikkumiselle tuo temppu mitenkään olisi tanssillinen, mutta reenaillaan sitä nyt kuitenkin aina välillä - josko joskus opittaisiinkin se.

Pyöritys jutut on muuten ihan helppoja, mutta sitten kun otetaan mukaan oma pyöriminen samalla niin homma menee huomattavasti vaikeammaksi ;-D

Lisäksi tehtiin vadilla pyörimistä, edelleen koira tekee siinä jonku matkaa itsenäisesti, muttei kokonaista ympyrää kuitenkaan. Sitten tehtiin kartion kiertoa. Paikallaoloa kartion takana ja sieltä käännösreeniä (vähän kuin pirkotusta ;-)) parin kartion avulla.

Lisäksi jotain muita pikkutemppusia ja seuraamispätkiä. Koira oli hieman omissa maailmoissaan, haisteli innokkaasti hallin lattiaa, mutta teki ihan hyvällä asenteella hommiakin sillon kun reenittiin.

Ihan lopuksi kaivoin karvavinkupatukan kassista esille. Ja avot. Kikihän juoksi lelu suussaan innolla ympäri kenttää. Johon mä sitä sitten kannustinkin 💗 Mä jopa heitin sen lelun (olin ite istumassa lattialla) vähän matkan päähän ja Kiki tarras ärrimurriraivolla leluun kiinni, sitten päästi lelusta irti ja kävi juoksemassa kartion ympäri ja tuli takas mun luo; ja me leikittiin yhdessä sillä lelulla. (tuhat sydäntä ja hymiötä) Siihen olikin hyvä päättää Kikin halliaktivointi.

Nemin kanssa tehtiin vähän ihan perustokojuttuja, plus yritin opettaa sille jalkojen välistä pujottelua (oon yrittänyt sitä opettaa sille about miljoona kertaa ennenkin, mutta ei se vaan tunnu tajuavan). Oltaisiinko neljä kertaa saatu onnistuneesti tehtyä se ihan alkuopetusvaihe, eli että koira menee ensimmäisestä välistä ...

Hallin ulkoseiniin on ilmestynyt "taideteoksia"


Aamulla oli aurinkoista ja kylmää (pakkasta)

Ei kommentteja: