perjantai 23. elokuuta 2024

Koirametsässä elokuun puolivälissä

 Käytiin kymmenen päivää sitten koirametsässä (Oulun koirametsä nro 1). 












Taran kontaktit

 Tilannekatsaus Taran kontaktien opetteluun. 

Puomi on jo melko hyvällä mallilla, se voi olla harjoitusradalla mukana - lopussa olen käyttänyt aina kosketusalustaa eli sitä ei ole ruvettu häivyttämän vielä pois. Ja toki paljon pitää treenata niitä, että juoksen vaikka ohi esteestä ja koiran pitäisi pysyä 2:2 asennossa - tai sellaisia, että koira tekee esteen vauhdilla vaikka jään jälkeen (eikä edelleenkään poistu esteeltä ilman lupaa). Mutta siis koira suorittaa puomin mielellään ja vauhdikkaasti. 

A:n osalta tilanne on se, että meidän pitäisi tehdä erilaisia jumppia, mitkä parantaisivat Taran vartalon hallintaa. 



Keinun tekeminen on edistynyt kovasti niistä ajoista kun koira ei suostunut menemään muuta kuin alastuloalueelle ja pelkäsi sitä heijausvaihdetta. Saattaa se toki edelleen joskus pompata pois esteeltä kesken sillä etenemisen, mutta sitten voi ottaa uudestaan ja koira lähtee etenemään esteellä ilman että koko keinusta tulee suuri mörkö pitkäksi aikaa. 



Tuota pehmikettä pitäisi ehkä uskaltaa jo pienentää ja sitten jossain vaiheessa poistaa se kokonaan. Mutta tällä ei ole vielä kiire niin kauan (jos sittenkään), kun a:n harjoitteleminen on vaiheessa. Eli ensin keskikroppa kuosiin, jotta nämä kaksi kontaktiestettä voi edetä ja olla joskus ratakuntovalmiit. 

Ilmianto

 Toivottavasti blogista ei ala sivut enemmänkin katoamaan, koska tuosta blogisivustostani jonne olen koonnut blogilinkkejä tuli sähköpostiin ilmoitus, että joku on ilmiantanut sivun ja sieltä katosi yksi linkkisivu ... 

"Postauksesi "Koirat ja kasvattajat" ilmiannettiin, ja sen tarkistamista pyydettiin. Olemme havainneet sen rikkovan sääntöjämme ja olemme poistaneet sen URL-osoitteesta http://suosikkiblogit.blogspot.com/p/koirat.html. Blogin lukijat eivät voi nähdä postaustasi."


"Jos haluat julkaista postauksen uudelleen, päivitä sen sisältö 
Bloggerin yhteisösääntöjen mukaiseksi. 

Postauksesi lähetetään tämän jälkeen tarkistettavaksi. Voit ehkä viedä 
asian oikeuteen. Jos sinulla on oikeudellisia kysymyksiä tai haluat 
tutustua muihin lainmukaisiin vaihtoehtoihin, sinun kannattaa ehkä kääntyä 
lakineuvonnan puoleen."


Jos oikeasti joku on ilmiantanut tuon sivun, niin mietin kyllä, että miksi ihmeessä? 

sunnuntai 18. elokuuta 2024

Elokuun huolto

 Koirat kävivät Vakkurin vastaanotolla 8.8. ja Kiki sai Librelapiikin 15.8. 

Fyssarilla ollessa Tara oli ihan hyvässä kunnossa, mutta Kiki melkoisen jumissa. Eläinlääkärikäynnillä ostin sille uuden purkin lääkettä (Loxicom), jota olen antanut kesän aikana Kikille aika matalalla kynnyksellä. Eli edellinen purnukka ei olisi luultavasti riittänyt syyskuun seuraavaan Librelakäyntiin asti. 

Se patti, joka tarkastettiin jollain ell käynnillä aiemmin, mikä on Kikin kyljessä on kasvanut jonkin verran. Vaarattomaksihan se silloin siis todettiin. Kyselin siitä, että pitääkö edelleenkään tehdä sille mitään - päädyttiin, että kun myöhemmin syksyllä on Librelasta eläinlääkärikontrolli niin katsotaan silloin sen tilanne. Jos ei ilmene ongelmia patin kanssa. Librelakäynnithän siis normaalisti on hoitajakäyntejä jolloin ei eläinlääkäriä tavata. 

perjantai 9. elokuuta 2024

Syksylle treenejä

 Jo mainitun tokon ja omien kuntoilujen lisäksi olen hakenut Taralle jatkoa aksailuun (AnskuNi) ja pitkästä aikaa myös koiratanssiin (Okk). En nyt henkeä pidättele tuon jälkimmäisen suhteen, että saataisiin paikkaa, mutta eipä sitä voi saada ellei yritä. 

Näiden lisäksi taas kovasti aiotaan käydä lappalaistreeneissä. 

***

edit. 18.08.24

Saatiin paikka koiratanssiin, siitä treenit sunnuntai-iltaisin. Aksat ovat keskiviikkoisin päivällä. Kirjailen treeniajankohdat piakkoin tuohon blogissa olevaan kalenteriin. 


Pari pihavideoo

 Kuvasin koiria tällä viikolla oikealla kameralla takapihalla:




Omat kuntoilut

 Varmaan olen kertonutkin, että kävin viime viime elokuun puolivälistä (en tarkkaa aloitusajankohtaa muista enään) helmikuun loppuun asti ohjatuilla kuntosalitunneilla kerran viikossa - poislukien muutamat poikkeusviikot. Syksy oli pelkkää aikomusta siitä, että menisin myös itsekseni treenailemaan.

Kunnes joulun kieppeillä aloin käymään kuntoilemassa myös muulloin kuin ohjatusti. Helmi-maaliskuussa otin yhteyttä paikalliseen fysioterapiayritykseen ja varasin ajan. Alunperin olin ehkä ajatellut, että fyssari tekee jonkin hierontatyyppisen käsittelyn kipeille jaloilleni, mutta hänpä pistikin mut kohentamaan jalkojen (ja muun kropan olotilaa). Kevään sitten treenailin tämän ft:n antamia juttuja - ja sain uusia ohjeita eli tapasin hänet muutamia kertoja (muuten tein treenejä itsekseni). 

Tänään kääntyi sitten taas uusi lehti mun kuntoiluissa kun tapasin personaltrainerin  - joka siis on sama henkilö joka veti (ja vetää) paikallisella salilla niitä ohjattuja ryhmiä. Pt laati mulle saliohjelman toiveitteni mukaisesti ja sitä ohjelmaa alan työstämään itsekseni. Parin-kolmen kuukauden kuluttua on tarkoitus mahdollisesti uusia ohjelmat, ainakin osittain.