perjantai 23. elokuuta 2024

Taran kontaktit

 Tilannekatsaus Taran kontaktien opetteluun. 

Puomi on jo melko hyvällä mallilla, se voi olla harjoitusradalla mukana - lopussa olen käyttänyt aina kosketusalustaa eli sitä ei ole ruvettu häivyttämän vielä pois. Ja toki paljon pitää treenata niitä, että juoksen vaikka ohi esteestä ja koiran pitäisi pysyä 2:2 asennossa - tai sellaisia, että koira tekee esteen vauhdilla vaikka jään jälkeen (eikä edelleenkään poistu esteeltä ilman lupaa). Mutta siis koira suorittaa puomin mielellään ja vauhdikkaasti. 

A:n osalta tilanne on se, että meidän pitäisi tehdä erilaisia jumppia, mitkä parantaisivat Taran vartalon hallintaa. 



Keinun tekeminen on edistynyt kovasti niistä ajoista kun koira ei suostunut menemään muuta kuin alastuloalueelle ja pelkäsi sitä heijausvaihdetta. Saattaa se toki edelleen joskus pompata pois esteeltä kesken sillä etenemisen, mutta sitten voi ottaa uudestaan ja koira lähtee etenemään esteellä ilman että koko keinusta tulee suuri mörkö pitkäksi aikaa. 



Tuota pehmikettä pitäisi ehkä uskaltaa jo pienentää ja sitten jossain vaiheessa poistaa se kokonaan. Mutta tällä ei ole vielä kiire niin kauan (jos sittenkään), kun a:n harjoitteleminen on vaiheessa. Eli ensin keskikroppa kuosiin, jotta nämä kaksi kontaktiestettä voi edetä ja olla joskus ratakuntovalmiit. 

Ei kommentteja: