sunnuntai 1. lokakuuta 2023

Tara valioitui

 Viime viikonloppuna oli lappalaiskoirien syyserikoisnäyttely Keminmaassa, jonne ajelin Taran kanssa varhain lähtien sunnuntai aamuna sillä alkoihan ruotsinlapinkoirien kehä jo klo yhdeksän. Sää oli onneksi varsin mainio pilvistä ja puolipilvistä. 

Ruotsinlapinkoirat arvosteli Jari Fors, josta etukäteisajatukseni oli, että hän ei minun koirista tykkää, mutta mennään nyt kuitenkin näkemään muita ruotsinlapinkoiria, Taran kasvattajia ja muita lappalaiskoiraharrastajia (+ räpsimään jotain kuvia). Tuomarilla oli selkeä linja millaisista ruotsinlapinkoirista hän tykkäsi ja sepä olikin sitten niin, että Tara oli sitä linjaa ... Onhan Tara toki tyystin eri näköinen esim Kiki (tai Merri, vähän samannäköinen kuin Nemi). 

Meidän onneksi Taran sisko Yona oli käynyt edellisenä päivänä Tervolan ryhmänäyttelyssä hakemassa viimeisen sertiruusukkeen - sillä siskosten välisissä kamppailuissa Yona edelleen veti pidemmän korren. 

Ruotsinlapinkoirien erkkaritulokset

Itselle hämmennystä aiheutti myös se, että Tara pärjäsi myös parasnarttu kilpailussa, kuten yllä olevasta kuvasta näkyy niin pn-kehässä oli kahdeksan sa:n saanutta koiraa ... ja silti Tara oli sjoitettujen joukossa. Avo-luokassa Taran esitti sen kasvattaja (Eerika) ja pn-luokassa ja kasvattajaryhmässä olin itse koirani kanssa kehässä. 


Taran arvostelu:

" 2,5v, keskikokoinen, mittasuhteiltaan ja tyypiltään oikea. Kaunis nartun pää, hyvät korvat. Erinomainen kaula. Kauttaaltaan erinomainen runko ja raajat. Hyvä häntä ja turkki. Erittäin kevyt, rodunomainen liike. Luonne oikea." 
AVO ERI1 SA PN4 SERT → FI MVA


Tara kävi yhdistyksen kuvauspisteellä, tässä Henna Haapaniemen ottama kuva:


Kiva oli huomata, että sain koiran ongelmitta kipuamaan korokkeelle ja jopa pysymään seisomispaikallaolossa. Plus, että ei tarvinnut olla hihnassa kiinni ts itse kuvassa. Häntäkin pysyi koiralla kivasti selän päällä. 


Lopuksi vielä muutama itse ottamani kuva Tarasta sunnuntain näyttelypaikalta: 


Ja tässä vielä kuvanen Tarasta sukulaisineen (oma otos)Ei kommentteja: