maanantai 23. lokakuuta 2023

Aksayksäri

 Yksäri, koska vuorossa oli AnskuNi -treenitilan harkat, jossa normaalisti kaksi koirakkoa ja tänään toinen koirakko ei tullutkaan paikalle. 

Harjoiteltiin neljällä kepillä pujottelun sisäänmenoja avo- ja umpikulmista. Taralla ei ollut kepeissä ohjureita. Itsellä ongelma että koitan tunkea liian lähelle keppejä, kun nimenomaan pitäisi opettaa koira siihen ettei se tarvitse mua siihen lähelle. Enkä mä sitä. Umpikulman Tara hakee paremmin kuin avokulman. Se, että ei ollut ohjureita ei haitannut yhtään. 

Tehtiin myös puomin alaosalla sellaista treeniä, että puomin päät oli tasapainotyynyjen päällä eli puomi keikkui hieman ja koiran piti kävellä puomilla ja kääntyillä siinä. Ensin oli vähän jännää ja kohta koira tarjoili kovastikin tehtävää.

Sitten tehtiin keinuntapaiselle töks treeniä. Eli siinä oli sellainen alustateippihässäkä mihin on koiralle opetettu kuonokosketus, meillä siinä käskynä "töks". Helposti Tara kääntyy tuossa ja sitten takajalat tippuu maahan. Sujui paremmin kun Ansku palkkaili ja mä katsoin edessä olleen peilin kautta miten koira oli esteellä ja etenin siitä itse pari metriä ja sitten vapautin koiran. 

Lisäksi harjoiteltiin tynnyrin ja hypyn avulla inin -ohjausta. Näitähän on tehty kyllä ennenkin, mutta ei aikoihin, joten tosi hyvä oli vahvistaa asiaa taas. Anskulla oli namikuppi, josta Tara ei meinannut malttaa luopua. Eikä olisi malttanut tehdä käsikosketusta välissä ennen hyppyä. Saatiin onneksi onnistuneitakin toistoja. Sitten vielä enemmän kun ei tehty tynnyrin kiertoa ensin vaan koira oli paikallaan käskyn alla ja mä pystyin asettumaan vartalo ja käsi oikeaan suuntaan ennen kuin vapautin koiran ensin käsikosketukseen ja sitten hyppyyn ja sitten palkalle. Lopulta käsikosketus-vihje vaihdettiin ohjausvihjeeseen, joka mielikuviksettomasti "inin". 

Oli puhetta, että pitäisi olla myös se kaukopalkkasana. Taralle on kuulemma sekavaa, kun on vain erikseen lelu- ja ruokapalkkasanat. Pitänee makustella asiaa ja keksiä joku kaukopalkkasana sitten kuitenkin ... 

Näistä treeneistä ei ole videoita, kun tuli vähän kiirus ja jäi kamera ottamatta matkaan. 

Ei kommentteja: