torstai 9. helmikuuta 2023

Tara eläinlääkärissä

 Tara oksensi muutaman lätäkön eilen aamulla, oksennuksessa ei näkynyt verta tai muuta hälyttävää, mutta koska se oli oksentanut pari päivää aiemmin (myös aamulla) ja koska juoksusta on joitain viikkoja aikaa niin rupesin pohtimaan, että toiv ei ole mitään häikkää missään (=kohtutulehdus). En sitten päässyt irti siitä ajatuksesta, joten oli "pakko" käyttää koira eläinlääkärissä. Klo 12 kun ell asema Sun aukesi niin soitin sinne ja saatiinkin iltapäivälle aika. 

Eläinlääkäri (Laura Leppilampi) teki perusteellisen tutkimuksen ja sitten Tara vielä ultrattiin vaikkei kliinisessä tutkimuksessa ilmennytkään mitään hälyttävää. Halusin sen ultran kun kerta eläinlääkäriin oltiin tultu, että tulipahan varmistettua ettei kohdussa näkynyt mitään märkää/ylimääräistä. 

Ko käynnillä ilmeni kuitenkin, että Taralla on selkä kipeä ja yksi hammas hieman lohjennut. Selkään saatiin resepti jolla hain tänään Rimadyliä, jota Tara syö nyt kuurin (viikon). 

"Virkeä ja rauhallinen, kiltti. Silmät ja korvat siistit. Limakalvot vaaleanpunaiset, kosteat, pienten verisuonten täyttymisaika normaali. Hampaissa vasemmalla ylhäällä pm4-poskihammas lohjennut, hampaan voi halutessaan kuvauttaa ja päällystää seuraavassa suunhoidossa. Ihopoimun palautuminen normaalia. Tunnusteltavat imusolmukkeet normaalit. Sydän- ja keuhkoäänet ok. Vatsa tunnustellen pehmeä, ei aristuksia tai muuta poikkeavaa tunnettavissa. Lanneselän alueella selkärangan alapuolisista lihaksista kipureaktio. Kuntoluokka 5/9, eli sopiva. Paino tänään 14,5 kg. "

"Tarale tehtiin suppea vatsaontelon ultraäänitutkimus, jossa ei havaittu merkkejä märkäkohdusta eikä muutakaan poikkeavaa. "


Että vaikka tuo ultraus oli turha (tai kannatti tehdä ettei mun tarvitse murehtia sitä) niin selvisipä tuo selkä kipu, jota voidaan nyt hoitaa. Koirille on seuraava fyssariaika parin viikon päästä, mutta jotta lääkkeen lisäksi koiran olo helpottuisi niin varasin Taralle huomiselle ajan Tiialle (Sportsdogs center).  

Ei kommentteja: