maanantai 26. joulukuuta 2022

Jänöjä ja juoksut

 Piip piip piip 

Siinäpä Taran sanomiset viime aikoina. Tänäiltana iltalenkillä se lähti jälestämispuuhiin naapuriasunnon kohdilta ja piipitti-jälesti muutaman sata metriä ennen kuin rauhoittui siitä ja rupesi normaaliksi lenkkeilijäksi. Onneksi ei nähty tuolla lenkillä jäniksiä, eilisiltalenkillä sellainen vilahti ja samalla Taralla meni kuppi nurin iik-vink- piip- iik- vink- hauuuuuuuuuuuuuu 

Paluulenkillä (tänään) huomasin, että naapuriin meni tassujen jäljet. Normaalisti siellä ei ole koiraa, mutta nyt joulun aikaan ilmeisesti on joko hoitokoira tai koirallisia vieraita. Luulenpa, että uroskoira (Taralla on about tärppipäivät ehkä menossa tai kohta tulossa). 

Jäniksistä tuli mieleen, että oon muutaman sellaisen iltalenkin käynyt viime päivinä, että ensin kun oon lenkittänyt Taran niin se on ollut jänöistä ihan kuuhun lähdössä. Mutta sitten kun oon hetiperään mennyt samoille nurkille missä puput ovat pomppineet Kikin kanssa niin se ei ole ollut ollenkaan niin vieterit kireänä kuin mitä Tara. Yhdellä lenkillä se jopa ei huomannut ollenkaan jäniksen olemassaoloa kun sellainen loikki joku satametriä meidän edestä. 

Ainiin, kerrottakoon vielä, että tänään Tara rupesi ärräilemään Kikille. Olin just lässyttämässä Kikille jotain, oma naama tosi lähellä Kikin kuonoa, ja Tara tuli siihen likelle ja rupes ärräämään Kikille. En tiedä miksi tai mikä sille tuli. Kiki oli heti vastaamassa, että mitä helkuttia. Käskettiin kumpikin koira pois tilanteesta, ne katteli toisiaan hetken (toi lässytystilanne oli sohvalla) lattialla, nuuskuttivat pikkasen ja sitten olivat taas ihan normaalisti. Luulen että ärräily liittyy jotenkin Taran juoksuun. 

Ei kommentteja: