perjantai 3. syyskuuta 2021

Rally- ja koiratanssipäivät

 Olenkohan mahtanut kirjoittaa vielä mitään Okk:n koiratanssipäivästä mihin osallistuin koirien kanssa elokuun puolivälin tietämillä? 

Etukäteen olin kysynyt, että voinko ottaa Tarankin mukaan, ja koska se oli ok niin raahasin halliin kaksi häkkiä ja näinpä pentukin pääsi opettelemaan pitempää hallilla oloa. Varsinaisiin ohjelmanumeroihin osallistuin Kikin kanssa, mutta Tarakin kävi välillä kentällä. Tara osallistui lämmittelyyn (toki niin, että vuorottelin siellä koirien kanssa) ja sitten häiriötreeniin. 

Kikin osalta häiriötreeni oli sitä, että minä juoksentelin ympäri hallia eli otin hatkat jos koiraa ei kiinnostanut hommat ja kun Kiki tajusi että lähdin karkuun niin sille tuli kiire mun perään ja haki kontaktia ja kun sai sen niin sai namia. Lisäksi tehtiin hattutemppu (joku temppu hatun kanssa, Kiki nosti hatun) ja jotain muutakin muistaakseni, mutta Kiki oli aikalailla kesäterässä temppuilun kanssa. 

Tara tosiaan osallistui kans siihen häiriötreeniin. Sille en halunnut sen kummempaa ihmeellistä häirötä. Kunhan (häiriötreenissä piti tehdä improna jotain temppuja. Yleisö istui rivissä, joku paikutti ulko-ovea, ihmiset puhuivat, taputtivat jne) kuljeskelin pennun kanssa. Mutta koska Tara oli supertiitteränä ja käveli kontaktissa niin mentyyn lopulta melko läheltä yleisöä eikä Tara ollut niistä moksiskaan. Taisipa yleisö tehdä jotain muutakin häiriötä kuin vain olivat ja Tara vaan palvoi mua (ts nameja mitä mulla oli). 


Viime viikon lauantaina kävin sitten koirien kanssa Okk:n takakentällä (hallin takana) osallistumassa rallytokokouluttajien koulutuspäivään harjoituskoirakkoina. Kävin molempien koirien kanssa vuoron perään samojen kouluttajien opetettavina. Kaksi kouluttajakokelasta antoi neuvoja yhden kyltin opettamiseen rallytuomarin antaessa samalla vinkkejä sekä minulle että kouluttajille. Kyltti oli joku niistä "istu - koira eteen istumaan - takaisin sivulle" -kylteistä. 

Taran kanssa harjoiteltiin sivulle tuloa jonkun verran, mutta enemmän eteentuloa. Käsi- ja jalkaohjaus. Yritettiin saada mut olemaan kumartumatta liikaa, ennemmin niiaus polvista. Sitten tehtiin samaa myös oikealta, mutta mä en meinannut millään hoksata millä tavoin ohjata kädellä jotta koiran sai oikein liikkumaan. Houkuttelu/namiohjausta, paljon nameja. 

Tara sai paljon kehuja. Olihan se kyllä magee, kun oli niin innokas reenari ja pystyi tekemään vieraalla kentällä (ei oltu ennen reenailtu ko kentällä) vaikka siellä oli muitakin koiria ja ihmisiä. Aina välillä vapautin koiran leikkimään ja leluleikitkin sujuivat kivasti. Kerran käytin Taran pissalla ja sitten jatkettiin reenejä vielä hetken aikaa. 


Kikin kanssa reenit menivät myös kivasti. Se keskittyi nyt tekemiseen paremmin kuin siellä koiratanssipäivässä. Teki hienosti kylttiä myös oikealta puolelta. Ja sekin pystyi leikkimään lelulla 💗

Ei kommentteja: