tiistai 8. lokakuuta 2019

Viidet rallyt

Onkohan se nyt niin, että on mennyt jo viidet (tai sitä luokkaa) ohjatut rallytreenit, jotka ovat jääneet raportoimatta. Mitä enemmän aikaa kuluu niin sitä vähemmän tietysti muistan yksityiskohtia edesmenneistä treeneistä. Kiintotähtenä voin silti todeta, että ralleilut ovat sujuneet yhä paremmin ja paremmin. Josta osittain voin onnitella ihan itseäni, eli kun itse olen oppinut enemmän lajista ja siitä miten ratoja ja kylttejä pitää suorittaa niin töppäilen itse vähemmän enkä ole epävarma siitä miten asiat pitäisi tehdä niin oma mokailu ei heijastu koiraan. Luonnollista tottakait, ainakin tuollaisten koirien kanssa mitkä herkästi lukevat ihmisen mielentiloja (ja itsevarmuutta/epäröintiä).

Eilisten treenien harjoitusrata


Ollaan tehty sekä ratatreenejä että tekniikkatreenejä. Eniten ongelmia aiheuttavat tällä hetkellä houkutus / kasi (whatever) jossa siis ongelmana on ollut että teen liikaa niitä kierroksia :-D ja toisekseen myös muut törppöjen kiertelyt etenkin spiraali, jossa Kiki tosi helposti tarjoilee jossain kurvissa "agia" (eli jalkojen väliin tulemista). Kouluttaja eilen sitten huomasikin että jos askellan kurvissa tietyllä tavalla niin Kiki lukee mua niin, että siinä kohdin kuuluisikin tehdä "agi" ... eli pitää muuttaa omaa kävelylinjaa. Niin ja olla kuitenkin tekemättä vauhdinmuutosta kesken tehtävän (tein eilen niin kun yritin välttää "agin" mutta tuomarit kuulemma saattavat kiinnittää siihen huomiota, vaikkei siis juoksikaan tai muuta selkeää rytminmuutosta olisikaan).

Alokaskyltit alkavat olla hyvällä mallilla siis. Saksalainen käännöskin alkoi sujumaan hihnankin kanssa kun en mene enää niin lähelle sitä kylttiä. Muutenkin tekemisiin on tullut paremmuutta kun en mene / vie koiraa liian lähelle kylttejä tekemään asioita. Eteen istuminenkin sujuu jo yhä paremmin ja paremmin, samoin siitä sivulle tulo (vasemmalta tai oikealta).

1-2-3 askelta seiso-istu-maahan -tehtävässä seisominen onnistuu avustetusti (käsimerkillä) ja siitä yleensä palkkaan vielä sen seisomisen. Avo-kylttinä seisomisen kiertäminen on vaikea, ts sitä ei olla vielä niin treenattukaan kun yritän ensin saada vahvistettua ylipäänsä sitä seisomista. Sivuaskeleissa ollaan vielä vaiheessa (askel oikealle).

Viime torstaina tehtiin perusalo-kylttejä myös oikealla puolen. Olin vallan hämmästynyt kuinka hyvin Kiki niistä suoriutui. Toki vaativat vielä treeniä, mutta siihen nähden ettei oikealla puolen olla tehty muuta kuin seuruuta niin homma pelitti yllättävänkin hyvin :-)

Takapään käytöstä Kiki on saanut kouluttajilta kehuja. Käännöksissä mun pitää vain olla tarkkana että liike jatkuu kokoajan enkä myöskään hidasta liikaa vauhtia, koska Kiki tarjoilee herkästi pertsaa. Alossahan vielä toki sallitaan loivemmat käännökset ja kurvit, mutta yritän silti vaatia / opettaa / opetella tekemään käännökset säntillisesti jo nyt. Vaikkakaan ei ole mitään aikomuksia edetä mölli-alo -tasoa pidemmälle ;-) Mutta samahan se on silti tehdä kyltit huolellisesti / kunnolla.

Ei kommentteja: