keskiviikko 9. lokakuuta 2019

Hormoonihiiri

Mun hieno vuosisuunnitelma Kikin osalta sai kolauksen tai rypyn matkaansa.

Olin suunnittellut, ja jopa varannut jo ajankin, vieväni Kikin steriloitavaksi koiratanssikisojen jälkeisellä viikolla. Eli ensin the tanssikisatavoite ja siihen perään sterkkaus ja siitä toipuminen ja sitten voisikin miettiä koekalenterin laatimista tai muita tavoitejuttuja.

Olin varannut Kikille sen sterkka-ajan torstaille ja käytin tiistaina Kikin eläinlääkärin luona ns esitarkissa. Noh, eikä mitä, Kikiltäpä tulikin nisistä maitoa. Että ei todellakaan vielä voi pikkukoiraa operoida. Ostin koiralle lääkettä mikä auttaa valeraskauteen. Siirrettiin se leikkausaika tämän viikon torstaille ja eilen käytin taas Kikin Tiinan tutkittavana; maidontulo on vähentynyt muttei vieläkään loppunut. Eli ei pääse Kiki vielä operoitavaksi. Päätettiin siirtää leikkausta kerralla enemmän eteenpäin eli uusi yritys joskus marraskuun puolella.

Juoksuthan Kikillä oli siis kesäkuussa, aloitti ne ennen kuin lähettiin reissuun ja lopetti joskus reissun aikana. Juoksuhousuja koiralla pidettiin vain alkumatkasta.

Hieman ihmetystä on aiheuttanut se, että miten se Kiki noin/näin kauan on valeraskaana. Toisaalta taas, jos se "tärppipäivistä" pari kuukautta eteenpäin on ollut omasta mielestään tiineenä niin sittenhän se sen jälkeen melkein pari kuukautta imettää niitä pentujaan ...

Kiki ei ole ottanut oikein mitään lelua pennukseen tai kuljetellut mihinkään nurkkaan / pesään niitä, joten en ole ottanut leluja (noita muutamia jotka koirilla on vapaassa käytössä) pois lattialta. Petailua se kyllä on harrastanut, eniten jo joitain viikkoja sitten ~ eli varmaan just sillon kun ne "pennut" olivat syntymässä. Mutta yhdessä makkarin nurkassa se tykkää nyssöttää. Plus jossain vaiheessa sillä oli sylihellyyskausi, mutten tiedä liittyykö se valeraskauteen mitenkään. Sitten sillä on myös ollut huonovointisuutta, syömättömyyttä ja kausi jolloin se ei ulkona liikkunut oikein mihinkään.


Loppuun vielä kuva eiliseltä iltalenkiltä.


Ei kommentteja: