perjantai 25. lokakuuta 2019

Vähän rallysta


Maanantain rallytreenit, jotka Aira the Kouluttaja videoi ystävällisesti

Tuossa videossa näkyy meidän rallytyöskentelyssä mielestäni paljon hyvää, miten ollaan kehitytty nyt syksyn aikana tässä lajissa ja yhteistyö on parantunut jne. Mutta samaan aikaan näkyy myös Kikin häiriöherkkyys. Eli se ottaa painetta ja ahdistusta viereisellä kentällä haukkuvasta koirasta (ja mahdollisesti jostain muustakin). Sen ahdistus ilmenee jähmettymisenä. Toisin kuin ehkä aiemmat koirani niin Kiki ei tuollaisessa tilanteessa vastaa haukkuun vaan se menee (henkiseen)jumiin. Kiva kuitenkin, että sain sen hyytymisen "rikottua" ja pystyttiin suorittamaan rata loppuun asti.

Kempeleen reeneissäkin radat ovat enimmäkseen menneet ihan kivasti. Mitä nyt esim eilisissä treeneissä itse mokailin muutamissa paikoissa, mutta sehän nyt ei koiran vika ole. Pitää itse vaan olla tarkempi ts muistaa miten kyltit suoritetään (pujottelussa aloitin väärin tehtävän suorittamisen kun eka törppö oli kiinni kyltissä ... ja jonkun muunkin virheen tein mitä en enää muista). Noh, se on kanssa, että oon huomannut jos mulla on nami kädessä niin se helposti johtaa tiettyihin virheisiin. Esim siihen että Kiki tarjoaa kyltillä nopeasti jotain tekemistä ennen kuin ehdin kissaa (tai käskyä) sanoa.

Eilen oli ihana havaita, että Kiki on tosi nopeasti sisäistänyt sen, että oikeanpuolen seuruussakin voi tehdä asennonvaihdoksia. Vielä muutama viikko sitten se oli, että mitä kehveliä. Mutta eilen se jo tarjoili oikealta pertsaa ja teki myös seisomiset ja maahanmenot hyvin. Ei siis pelkästään totellut annettua käskyä vaan myös teki liikkeet suoraan (ei vino maahanmeno tms).

Ei kommentteja: