tiistai 11. heinäkuuta 2017

Kikin tie hakuilijaksi

Pääsin toukokuun lopussa mukaan oululaiseen hakuporukkaan. Tosin touko-kesäkuun vaihde oli itsellä todella kiireinen töissä yms ettei oikein ollut mahdollisuuksia ehtiä harjoituksiin. Ja sitten tuli se The Reissu, joten harrastuksen aloittaminen hieman venähti.

Mutta. Eilen oltiin sitten ensimmäistä kertaa mukana.


Keli oli lämmin (yli 20 astetta) ja hieman oli sateen/ukkosen uhkaa ilmassa. Paikalla oli bc, suursnautseri, belgi ja x-rotuinen. Plus Kiki. Aluksi tallailin aluetta ja olin maalimiehenä muille yms (mitä nyt käskettiin / kuuluu hakuharkoissa tehdä).

Sitten oli Kikin vuoro. Hain repun ja koiran autosta, laitoin koiran pitkään liinaan ja mentiin metsän puolelle. Kiki oli innosta soikeana. Eipä sille mitään ihmisten totuttelumakkararinkiä tarvinnu tehdä kun meni niiden luo muutenkin. Joten ihmisiä meni heti namirasioiden kanssa hieman kauemmas. Kiki sai sitten säntäillä ihmisten luota toiselle, ihan vähän sillain ettei se suoraan nähnyt kun joku meni jonnekin. Sitten kun tätä namirallia oli jatkunut hetken vein koiran takaisin autoon (juotin ensin ja käytin pissalla).


Lopuksi tehtiin vielä kaksi piiloa Kikille. Tottakait tuuli oli lakannut siinä kohtaa, joten se eka oli aika haastava kun koira ei saanut hajua siitä sitten millään eli kierreltiin siinä "ukon" ympärillä vaikka kuinka. Lopulta haju tuli oikeasta suunnasta koiran nenään ja Kiki meni innoissaan henkilön luo syömään ja kuulemaan kuinka taitava oli. Toisen tyypin etsimiseen olin varautunut samankaltaiseen kiertelyyn, mutta tällä kertaa koira sai paljon nopeammin ideasta kiinni ts haistoi kohteen ja juoksi sinne. (päästin liinasta aina irti kun näin koirasta että se tietää mitä se tekee eikä ole saamassa mitään hepulia tai juoksemassa jonnekin intokiinaan)

Tokan "ukon" löytämisen jälkeen vein Kikin autolle. Kiki tais olla viiminen reenattava koira. Joten keräsin kamppeemme ja läksin käyttämään Kikiä vielä hieman kävelyllä (ei kuitenkaan kakannut, yhteen kuolleeseen siiliin törmättiin).


Kikillä oli kyllä superkivaa. Ihan mahtijuttu, että päästiin tuohon porukkaan mukaan 👍💜😃
Tänään Kikillä oli hieronta (ja viikonloppuna on näyttely), joten en tiedä ehditäänkö tällä viikolla enää hakuilemaan (jos reenejä ees on to tai pe). Mutta ehdottomasti haluan jatkaa Kikin kanssa haun treenausta. Tosin itselle täytyy ostaa ainakin hyttysverkko ... 😜

Ei kommentteja: