torstai 1. tammikuuta 2015

Vko 1, toko (ohjatut)


Niin, ne tiistaiset tokoreenit. Löysin siis tosiaan perille sinne hallille. Käytin Nemin pikkulenkillä ennen reenejä ja pähkäilin että
a)mistä halliin mennään sisälle ja
b)voiko sinne mennä ennen kuin edellinen tunti on loppunut (en ollut käynyt siellä aiemmin joten en tiennyt yhtään onko siellä erillistä eteistä / odotushuonetta tai miten muuten halli / tila on jaettuna)

Pihalla onneksi oli muitakin odottelemassa ja joku osasi kertoa että Katjalla on tapana kutsua sisään kun ed tunti on loppunut (tosin meidän tunnin aikana halliin tuli seuraava tuntilaisia, joten käytäntö ilmeisesti vaihtelee). 

Tultuamme sisälle halliin vein Nemin ensimmäiseksi hallin toiselle laidalle paikkamakuuseen. Ja palasin toiselle laidalle missä oli muutama tuoli ja semmosta "eteistilaa", niin riisuin siellä takin ja otin repusta reeniliivin, namit ja jonkun lelun matkaani. Seuraavaksi menin kuuntelemaan kun Katja kertoili jotain alkujuttuja ja kaikki esittelivät itsensä. On se vanha koira vaan luksusta, varsinkin (joissain asioissa) tottelevainen koira <3 Huomattavasti helpompi oli keskittyä ensin reeninvalmistelupuuhiin ja sitten kouluttajan juttuihin kun ei tarvinnut hiljennellä koiraa tai miettiä mitä se touhuaa :)

Kaikki ryhmäläiset olivat minulle uusia kasvoja - ja koirat ihan mahottoman nuoria. Omistajat puhuivat olevansa joko ihan alussa koiransa kouluttamisessa tai olleensa jollain alkeis/jatko tms kursseilla... Olin ihan, että oonko väärässä paikassa, mutta kyllä se kurssin nimi kuulosti siltä mihin olin ilmoittautunutkin. Ja toisaalta mitäpä se muiden osaamistaso meille kuuluu (ja osasivathan ne osa jo tosin hyvinkin erinäisiä asioita, mitä nyt ehdin siinä oman touhun ohella niitä vakoilemaan :) ), kun keskitytään omiin juttuihimme ja Katja neuvoo kuitenkin sen mukaan missä kukanenkin on meneillään :)

Saatiin omapuuhastelutehtäväksi takapääharjoituksia eli "ufo" ja pesuvati -reenit (sai käydä tekemässä itsekseen) ja peruuttelun. Varsinaisena tunnin aiheena oli seuraaminen. Ennen kuin Katja tuli katsomaan Nemin seuraamista niin kerkesin harkata noiden tehtäväpisteiden lisäksi:

- noutoa, jossa Nemi oli harvinaisen protestoivalla tuulella, haukkua pätkytti niin että nolotti. Tehtiin pari nostelunoutoa sitten kun en tietty periksikään voinut antaa ts luovuttaa koiran protestin alla
- kaukoja. hain yhden hyppyriman Nemin jalkojen eteen, se hieman väisti sitä rimaa aluksi mutta sen jälkeen vaihdot sujuivat 9+ arvoisesti (mun silmään)
- seuraamisen sivuaskeleita ja peruuttamista
- jäävistä seisomista etupalkalla (häiriöitä)


Seuraamisesta Katja totesi saman mitä moni muukin, eli että se on nättiä sillon kun N keskittyy siihen. Jos koira haukkuu niin kokeiltiin semmosta, että käsken koiran maihin ja vapautan & kehun vasta kun siihen on aihetta, sitten otan sen uudestaan sivulleni ja jatkamme seuraamista. Jos taas koira alkaa muutoin haahuilemaan niin vaihdan todella äkillisesti suuntaa (esim juosten hetken) ja kun koira tulee mukaan ja on tiitteränä seuraamassa niin kehun sitä. Noh, enhän mä niin hyvä ollut hoksaamaan millon tehdä äkkiliikkeitä kuin mitä ois pitänyt eli ois pitäny hoksata - yks kerta myös juoksin liian pitkän matkan joka vain kiihdytti koiran haukkumaan... Mutta kun oltiin tehty muutama tämmönen reeni niin se seuraava seuraamispätkä oli jo melko pitkä ennen kuin "saatiin koira tekemään virhe" eli vaikutti ainakin tuolla kerralla aika oivalliselta toiminnalta :)

Lopuksi tehtiin vielä paikkamakuu yhteisreeninä. Olin ainut joka piiloili. Muutamat koirakot olivat ihan alkeisalkeisreenissä ja ne olivat toisessa laidassa tekemässä minireenejään ja kokeneemmat koirat (joihin N kuului) toisella puolen. Pientä hässäkkää siis oli meneillään = hyvää häiriötä ;) josta N ei ollut moksiskaan. Pysyi maassa myös kun tulin sen viekkuun, vapautin koiran etupalkalle (jonka olin laittanut palatessani piilosta eli namilautanen ei ollut muiden koirien kiusana koko harjoituksen aikaa ;)).

Ja ihan ihan lopuksi tehtiin suorat luoksarit, jossa N intaantui haukkumaan... (grr)

Ei kommentteja: