perjantai 9. tammikuuta 2015

Vko 2, lappalaistreenit

Kävin tänään töitten jälkeen... Joo-o, ehdin kun lähdin töistä jo puol neljältä ;) Kotona ei kyllä kauaa ehtinyt happanemaan, mutta ihan kiva viikonlopetus tällainen vauhtiperjantai. Varsinkin kun harkat menivät nyt melko kivasti. Liekkö johtunut siitä, että jopa hieman suunnittelin mitä tein (etukäteen) enkä vaan hengaillu päämäärättömästi. 

Eli harkattiin (jahka oltiin ensin kävelty pusikossa pienellä polulla haipakkaa reilu puol tuntia) ensin liikkeestä maahanmenoa (yritin Katjalta saatuja neuvoja ottaa käytäntöön, mutta eipä tuo erityisen hienosti mennyt. Tai sen kummemmin kuin tiistaina). Tehtiin muutamia toistoja. 

Sitten kuuntelu-reeniä eli sekalaisesti istu-maahan-seiso -käskytystä. Toimii muuten huomattavasti paremmin jos peruutan, kuin että jos Nemi hiippailee epävarmana tulemaan hieman mun takana (ts sivulla, mutta takana). 

Sitten otettiin takapalkkakakeja. Pistin hyppyriman koiran taakse (en tiiä oliko siitä niin hyötyä muttei haittaakaan). Ekaksi tein avo-vaihdokset. Kehuin suullisesti joka vaihdon. Nemi teki ne ihan hyvin. Ei kuikuillut taakse. Vapautin palkalle. Otin uusiksi ja lisäsin etäisyyttä (eka yritys ehkä kolmesta metristä ja toinen noin kuudesta metristä). Sekin meni ihan hyvin. Sitten tein sekalaisilla vaihdoilla, olin lähempänä mutta tein siis myös seisomisia eli voi-kakeja. Vapautin 1-3 vaihdon jälkeen sekalaisesti. Nää meni tosi hyvin. Välillä pää tosin hieman kääntyi tyyliin "miks en jo pääse syömään" mutta kroppa ei muutoin vääntyilly joten reeni meni huomattavasti paremmin kuin olin luullut sen menevän.

Sitten me myös seurailtiin tosi paljon. Hallissa oli muutama äänekkäämpi lappalaiskoira, joten saatiin tosi hyvää häiriöreeniä aikaan. Toki välillä Nemi intaantui haukkumaan, mutta keskeytin sen puuhat oitis ja pistin sen maihin jäähylle. Saatiin tehtyä muutama tositosi hyvä seuruu-reeni. Siis pitkä pätkä sisältäen vähän kaikenlaista (käännöksiä, hidasta, nopeaa, normia, peruutusta ja sivuaskelia).

Otin myös luoksarin pysäyksiä. Käytin sekä käsimerkkiä että suullista käskyä pysäyksen tehostamiseksi. En ole päättänyt kumpi olisi meille parempi tapa / käskytys vaihtoehto. Nemi toimi hienosti :)

Lisäksi harkattiin hyppyä. Vein namialustan ehkä neljän metrin päähän hypystä. Jotta sain Nemin kunnolla irtoamaan kauemmaksi esteestä. Irtoshan se ;) Kun koiruus oli hypänny ja syöny namin ja kääntynyt mua kohti niin käskin sen istumaan. Välillä palkkasin tuosta istumisesta ja välillä kutsuin sen vielä viekkuuni ennen kuin palkkasin. 

Sitten me käytiin toisella kentällä aksailemassa. Aksaavat lappalaiskoirakot olivat tehneet pienen radan. Nemi oli niiiiin tohkeissaan. Eka yrityksellä se ei ihan malttanut pujotella keppejä loppuun asti, en antanut sen sikailla vaan palautin takas alkuun, toisella kerralla meni ihan hyvin. Radalla oli myös keinu, jonka Nemi teki hyvällä draivilla loppuun asti. Ei possuillu ny kontakteja (keinua tai puomia). Ratamme loppui puomiin. Koska Nemin häntä heilui hulluna ja naama loisti niin käytiin vielä lisäkierroksena tekemässä puomi-hyppy-puomi.
* Voi mun pieni koiruus, joka ei usko / tiedä / tajua mikä se semmonen agieläke on. En mä usko, että se noita tokotemppujakaan inhoaa, eiköhän se tykkää enimmäkseen tokotella (saa puuhaa, leikkiä ja syödä). Mutta en muista onko sen naama koskaan nauranut/nauttinut tokotuksessa niin selvästi kuin mitä agiliitelyssä? 

Lopuksi pistin kaikki loput namit rasiaan ja otin noutokapulan esille. Hetsailin vähän koiraa (en pistäny sitä jäähylle kun se haukku, ei tässä kohtaa...), heitin kapulan, koira juoksi kapulalle muttei ottanut sitä vaan huutaa räkytti ja liikku mua kohti ja taas hieman epävarmasti kohti kapulaa. Annoin uuden käskyn ja usutin sitä kädellä, jolloin se sitten kumminki otti kapulan. Mietin hetken, että kehunko sen siitä, mutta päätin oottaa hetken. Hyvä, että odotin, koska Nemi toi kapulan mun sivulle. Kehuin koiraa, kiitin, otin kapulan ja kehuin pölijänä lisää ja annoin sen syödä loput lihapullien ja porokikkareiden jämät. 

Olipa oikeinkin hyvät treenit. Kannatti kiiruhtaa töistä äkkiä Haukkikselle <3 

Ei kommentteja: