keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Jotain hyvää ja jotain huonoa. Eli aksaharkkojen normisettiä


 Eilen Nemi liiti ohjatuissa aksoissa Marin koutsatessa. 

Aloitettiin pujottelulla, mikä sujui tällä kertaa tosi hyvin. Avokulma toimi hienosti ja näin pilkahduksen sitä taitavaa Nemiä ... pystyin lähtemään lipettiin keppien vierestä kun koira pujotteli kohti palkkaa.

Sitten typerykset menimme vaikeuttamaan reeniä ja koira ei tehnytkään enää keppejä kertaakaan oikein 

Seuraavaksi harkkasin itsekseni viime viikkoista tekniikkaa eli välistävetoja - ja tein tän pari kertaa ja sujui tosi hyvin. Niinan kuntokoulun peruutusjuoksuista on selkeesti hyötyä! 

Sitten tehtiin toisenlainen pujottelureeni. Jossa vedätys toimi ihan huipusti, mutta loppuuntehty puolevaihtovalssi (vai mikä se oli?) oli ihan uutta mulle ja Nemille eikä N kestänyt sitä. Tai mä tein väärin. Mutta siis N tuli pari kertaa tokavikasta välistä pois. 

Lopuksi harkattiin vielä päällejuoksuja niillä samoilla esteillä millä oltiin tehty välistävetoja ja loppuun vekki ja puomi. Tässä olikin kaikenlaista kinkkistä. Ensin peruutin takaalähetyksen jälkeen, mitä ei tietty pitänyt tehdä. Sitten lähdin aina liian kauaksi esteistä. Joten koiralla ei ollut mitään mahkuja tehä kuten päällejuoksussa kuuluisi. Sitten noissa pitäisi vielä käyttää jalkaa "törkkäämässä" koira sinne oikeaan väliin ts esteen taakse. Tuota on ihan hemmetin vaikea hahmottaa. En kykene ohjaukseen sujuvasti edes ilman koiraa - saati niin että se koira ois mukana siinä touhussa. Sitten kun koitettiin tehdä tuota niin että jätän koiran hypyn taakse ja otan sen päällejuoksuasennolla/ohjauksella liikkeelle niin koira kiersi sen hypyn hyppäämättä ollenkaan. Eli tajuamatta yhtään mitä pitäisi tehdä. Teki tän monta kertaa. Ollaanhan me tuota lelupalkalla reenattu, itseksemme hallilla. Varmaan oon sitten vahvistanut jotain väärää toimintatapaa kun oon luullu tuota reenanneeni ....  

Ei kommentteja: