sunnuntai 16. syyskuuta 2007

Torstain treeni


Sarjassamme kannattaisi piirrustella harkkarata ylös vielä silloin kun on täysin selkeä muistikuva siitä miten se meni.. Alla kuitenkin jonkinlainen piirrustus radasta. Mittasuhteet kylläkin täysin päin prinkkalaa...


Ensimmäinen ongelmakohta oli tuo muuri. Eli teenkö valssin vitosen jälkeen vai työnnänkö koiran muurille. Työntö tuntui järkevämmältä ratkaisulta, sillä muutoin olisin ollut turhan kaukana pujottelusta. Työntö onnistuikin ihan hyvin. Ekalla kerralla tuli sitten pujottelun jälkeen kiire, ja Merri ei hetkeen tiennyt että mihin putkeen tässä ollaan menossa - ei kuitenkaan valinnut väärää. (eli kiersin pujon jotenkin erilailla kuin oli tarkoitus).
Takaahyppyihin (esteet 12 & 13) olin ihan liian myöhässä käskyttämässä koiraa, kun sillä olikin sitä vauhtia. Eli en voinut ohjata sitä normaaliin tyyliin vaan koira piti heittää (irrota) 12 esteelle ja ohjata /kääntää (leikkaus) 13:lle. Tuota kokeiltiin siis myöhemmin uudelleen ja toimi ihan kivasti.
A:n jälkeen varmistelin liikaa putkelle menoa, putken jälkeen persjättö ja a:lle. Ja sitten taas saattelin liikaa hypylle.
Uusinta kierroksella kokeilin leikkaamista koiran takana pujoon mennessä, mutta ajauduin liian lähelle keppejä ja sitä Merri ei kestänyt. Mutta kun otin pelkän pujon, niin että edelleen oli aikomus leikata koiran takana - niin Merri meni hienosti pujoon eikä häkeltynyt vaikka leikkasin siellä takana :) Eli tarvi vain tilaa itselleen. A:n jälkeinen putki meni toisella kerralla paremmin, kun luotin vain siihen koiraan. A:n jälkeen valssi toimi hyvin ja siitä lähetys hypylle - ja loppu hypyt.

Eli kivan haastava treeni, jossa tuli myös uusia oivalluksia (Merrin ohjaus voi kehittyä eikä aina tehdä samoin kuin aina ennenkin) ja muutamia onnistumisiakin.



Ei kommentteja: