keskiviikko 19. syyskuuta 2007

Pentu-teksti



Milloin lie olin käynyt edellisen kerran Ruotsin Lappalaiskoirayhdistyksen pentuvälitys-sivuilla?! En varmaan aikoihin, joten en tiedä kauanko tämä on siellä ollut. Mutta tällainen teksti sieltä kuitenkin löytyy:

Valpstatus:  Planerad kull  

Efter

Leverans
Planeras

v.45, 2008

Undan

Inavelsgrad
FINUCH Herding Instinct´s Divan Nemi
HD: A
PRCD: B - Anlagsbärare

0.0 %

Övrig information
Nemi har A-höfter, Ua armbågar och knän samt är PRCD-testad B/Carrier. Hon har ett fullständigt saxbett. Eftersom Nemi är anlagsbärare av PRA kommer vi para henne med en fritestad hane. Vilket innebär att ingen av valparna kommer få PRCD-PRA. Vi kommer gentesta alla valpar innan leverans. Vi har inte bestämt oss för en hane än, men du kan läsa under avelsmål på min hemsida, vad det är för typ av hane vi kommer hitta till Nemi :)))

Nemi är en aktiv tik som tränar och tävlar i lydnad och agility. Hon har trots att bara är 2 år blivit finsk utställningschampion och även vunnit 3 BIR på internationella och nationella utställningar. Nemi är mentalbeskriven i Sverige med 1:a på skottet. Nemi bor i Finland och kommer bli utlånad till mig för att jag ska kunna ta en kull på henne.


Då våra svenska lapphundar är aktiva och arbetsglada ser vi helst att de hamnar i hem som kan ta tillvara på deras kapacitet. Därför vill vi ha aktiva, gärna tävlingsintresserade hem till våra valpar.



lähde: http://www.slk.nu/kennel_valpannonser.asp?IDno=643


Nemin tämän vuoden viimeinen juoksu alkaa olla lopuillaan, nuo pennut tullaan teettämään (yrittämään) ei seuraavasta vaan sitä seuraavasta juoksusta.

Niin ja yksi syistä miksi Nemi kävi ruotsalaisessa luonnetestissä (MH) oli tämä pennutus-asia. Ruotsissahan MH-testit ovat hyvinkin käytettyjä ...

Ei kommentteja: