perjantai 16. kesäkuuta 2023

Halvahko hammaslääkäri

 Kuten aiemmin mainitsin, niin varailin kesäkuulle Kikille eläinlääkäriaikoja. Eilen käytiin Sunissa ja tänään Herttaisessa. 

Ensin oli vuorossa nivelrikkoasiat eli pitkän pähkäilyn lopputulemani ajattelin, että testataan josko Librelasta olisi Kikille apua/hyötyä. Tiina tutki ensin Kikin ja antoi sitten ensimmäisen annoksen/piikin. Seuraava pistosaika varattiin kuukauden päähän heinäkuun puoliväliin. 

Tänään ajeltiin Haukiputaalle, jossa koira rauhoitettiin ja sitten  hoitajat veivät koiran Anu-hammaslääkärin operoitavaksi. Tällä kertaa ei tarvinnut poistaa yhtään hammasta, mikä on tietysti hyvä asia (ja laskukin oli pienempi kuin oletin/pelkäsin kun aiemmilla hammaslääkärikerroilla Kikiltä on poistettu enemmän ja vähemmän hampaita). 

"Lemmikkinne hampaat on hoidettu inhalaatioanestesiassa. Anestesia ja herääminen sujuivat ongelmitta. Hammaskivi poistettiin ultraäänilaitetta käyttäen ja lopuksi hammaspinnat kiillotettiin. Hammaskiveä oli kohtalaisesti hampaiden pinnoilla ja ientaskuissa. Ientaskut ja hampaat tarkastettiin, huomiot kirjattiin hammaskarttaan. Ientaskuissa oli lievästi lisääntynyttä syvyyttä viime kertaan verrattuna kulmahampaissa ja oikealla isoissa poskihampaissa. 208 kudoskato hammasjuurten välistä ja röntgenmuutokset eivät olleet edenneet viime kerrasta. Mikään hammas ei heilunut. Hampaita ei ollut tarvetta poistaa. Operaation yhteydessä Kiki on saanut tulehduskipulääkkeen ja pahoinvoinninestolääkkeen pistoksena. Lääkitystä ei ole tarvetta jatkaa kotona."

        ell Anu Tulokas, Herttainen


 Librela reissu maksoi 102,56 € ja hammaslääkäri 412,44 €

Sunin puntarilla Kiki painoi 13,0 kg ja Herttaisessas 12,9 kg (hammaslääkäripäivänä Kiki ei saanut aamuruokaa, ja varmaan puntareissakin on vähän eroja - tai sillä miten hyvin koira on siinä jne)


***

Vielä hammaskäynnistä:

"Anestesiassa sydämessä ajoittainen systolinen lievä sivuääni vasemmalla mitraalialueella (1/6)"

Että semmosta. 


Ei kommentteja: