torstai 22. kesäkuuta 2023

Vähän kaikkea

 Muutama päivä mietin, että saas nähdä toimiiko tuo Librela Kikillä. Tiesin kyllä, että se voi näyttää toimivuutensa muutamassa päivässä, viikossa tai vasta toisen piikin jälkeen. Tai kaikkea näiden väliltä, tai periaatteessa joillain ilmeisesti paljon myöhemmin. Eläinlääkärin kanssa oli kuitenkin juttua, että testataan Kikille kaksi piikkiä, noin neljän viikon välein siis, ja jos ei toimi niin ei jatketa koska harvemmin se sitten ilmeisesti alkaa toimimaan jos kahdella ekalla annoksella ei tule toivottua vastetta. 

Noh, Kiki on edelleen melko samanlainen taivaanrannamaalari mitä lenkkeilyyn tulee kuin ennenkin. Paitsi. Että se teki muutama päivä sitten myyrä/kettuhypyn pyörätieltä pientareelle. Mä en muista, että olisin ikinä nähnyt sen tehneen sellaisia. Se oli ihan tuttu näky aikoinaan Merrin ja Nemin kanssa ja Tarakin niitä välillä harrastelee. 

Kiki on myös alkanut ryntäilemeään ja _hyppimään_ perhosten perään. Siitä on varmaan monta kesää kun se on viimeksi hyppinyt perhosia pyydystäessään. Lisäksi on näkynyt yllättäviä juoksuja ojiin/ sieltä pois tai hyppelyitä niiden oja/piennarryntäilyjen yhteydessä. 

Normaalien koirien perusiloista meininkiä siis. Mutta Kiki ei ole aikoihin harrastanut mitään tuollaista. 

***

Mä joskus aloin kirjoittamaan päivitystä siitä Jyväskylän valmennusringin leiristä. Onko kirjoitus edennyt, no ei ole. Enkä tietenkään kirjoittanut siellä muistiinpanoja, joten saas olla milloin saan aikaiseksi muistelua mitä leirillä tapahtui ja mitä kouluttaja meille kertoi - jos muistan niitä enään. 

Rallytokoa oon treenaillut Taran kanssa tosi vähän leirin jälkeen. En vain ole saanut aikaiseksi. Ihan jotain eteentuloa, takaakiertoa, perusasentoa ja pieniä pätkiä seuraamista on toisinaan tehty. 

***

Agikaan ei ole edistynyt mitä itsekseen reenailemiseen tulee, koska ei olla ehditty moneen viikkoon käymään omatoimitreenimässä hallilla. 

Mitään stressejä en ota minkään lajin edistymisistä. Jos ei ole aikaa -tai inspiraatiota- treenailla niin sitten ei ole. Tästä tuli kyllä mieleen, että kotona on hieman tehostettu arkipaikkistreenailuja - siis tyyliin eteisessä sisälle pääsyn odottamista, ruokakupin edessä istumista ennen ruuan syöntiä yms. 

Mulla on sellainen tapa, että kun tulen koirien kanssa lenkiltä, niin eteisessä teen muutaman tempun kummankin koiran kanssa. Temput vaihtelee mitä ne ovat, ihan jotain istu-maahan-seiso-koske-takaa-tassu-twist -tyyppisiä peruspikkujuttuja mitkä eivät vaadi isoa tilaa eikä muutakaan säätöä. Näissä sisääntulotempuissa saatan sitten teemoittaa -etenkin Taralle- kausia että tehdään jotain tiettyjä juttuja. 

Ei kommentteja: