tiistai 15. syyskuuta 2020

Nosen valmennusryhmä

Kuten aiemmin todettua, niin otin tälle syksyä Kikille teho-ohjelmaan nosework-treenit. Saatiin treenipaikka 1-luokkalaisten ryhmästä Koirakoulu Kismasta, jossa käydään maanantai-iltapäivisin nenähommissa.

On ehditty jo kahtena maanantaina käydä nosettelemassa. Ensimmäisellä kerralla tehtiin kuusi etsintää, yksi ulkona, kaksi sisällä laatikoilla ja kolme muutoin sisällä - kaksi sisäetsinnöistä oli takahuoneessa. Takahuone-etsinnöissä koiran saa (halutessaan) päästää irti hihnasta. Nuo hihnattomat etsinnät ovat selvästi Kikin mieleen kun se voi vapaammin tehdä töitä ja itseasiassa silloin se vähemmän kyselee ja ehdottelee mitään (vääriä).

Ekoissa treeneissä ekat harkat menivät yli-innokkuuden puolelle, puolivälissä treenejä Kikin nenä pääsi kunnolla käyntiin ja roskakäytös jäi vähemmälle. Joka alueella se toki teki löydön, mutta työskentelyaika ja tapa hieman vaihtelee.

Eilen taas oli muutamalla alueella samaa kuin on ollut ennenkin, että hetken näyttää, että mahtaako koira olla töissä ollenkaan kun se ns muina naisina kävelee jonkun paikan ohi aivan kuin sillä olisi muut jutut mielessä ja sitten se kääntyy / palaa johonkin kohtaan aluetta ja kertoo mulle "tässä tää on mitä sää etit" (Ekkönää tajunnu, heleppo homma).

Eilen harjoiteltiin myös korkeita piiloja ja miten koira niihin reagoi tai miten pyrkii ilmaisemaan ne löydöt. Lisäksi oli puhetta siitä, että ei ole välttämätöntä että koira tutkii alueelta joka ikisen kohdan - että pitää osata lukea tilannetta ja koiraa, että onko tarvetta ohjata (ei narupakotteella, koska se on virhe) koira haistelemaan alueita mitä se ei ole tutkinut). Esim eilen Kiki jätti muutamassa etsinnässä jotkut alueen kohdat täysin noteeraamatta (tai konkreettisesti noteeraamatta, varmaan sen nenään haisi ettei siellä päin ollut eucaa) tehden melkonopeasti löydön, tai jos löytö ei tullut heti niin pyöri about samalla alueella kunnes päätyi hajupilvestä oikeaan paikkaan.





Kuvat on eiliseltä päivälenkiltä. Kävin kuvaamassa kaverin islanninlammaskoiria Värtön rannassa ja sen jälkeen käytin Kikin lenkillä Värtössä & Ranta-Kastellissa.

Ei kommentteja: