tiistai 15. syyskuuta 2020

Hämmentynyt

Surffailin taannoin koirien jalostustietokannoissa ja löysin erään pesueen, jossa yhdellä koiralla oli sekä paskat lonkat että paskat kyynärät. Samassa pentueessa oli useampi sisarus, ja näistä jotkut ovat lisääntyneet ja niiden jälkeläisetkin ovat ehtineet saada jo pentuja (joista osalla on kyynär/lonkkavika).

Pidin sitä varsin välinpitämättömänä toimintana, joten esitin armaille fb -tovereilleni kysymyksen

"Koirankasvattajatovereille (tai wannabe-kasvattajille tai muille asiaa pohtineille, asiasta kiinnostuneille) kysymys: Jos jollain kasvatillanne todetaan deetä huonommat lonkat ja/tai kakkosen (tai kolmosen) kyynärät niin jätättekö koko kyseisen pentueen pois (omasta, muiden tekemisiin ei useinkaan voi vaikuttaa) jalostuksesta? Tai jos omistamanne koiran (joka ei ole oma kasvatti) jollain sisaruksella on paskat lonkat/kyynärät niin vaikuttaako se pentujen teettämiseen? Onko rotukohtaista vai kerrasta poikki?
 [Tiedän, että jalostusvalintoja ohjaa monet muutkin asiat kuin terveystulokset]
"

Kaikki jotka kommentoivat olivat valmiita käyttämään lonkka/kyynärvikaisen sisarusta pentujen teettämiseen. Kommentoijilla on eri rotuisia koiria eli tämä mielipide ei kohdistu mihinkään tiettyyn kenties suppeaan rotuun tms.

Ei kommentteja: