torstai 27. elokuuta 2020

Uuteen kotiin

Otinpa kuvan valokuvaustarvikkeistani, tosin kuva piti napata uudella kameralla kun puhelinkuva tärähti liikaa - joten uutta kameraa ei kuvassa näy.



Olkalaukkuja on siksi kaksi, kun tuo toinen kamera (sonyA900) ei mahtunut originaaliin olkalaukkuun (tuo 2.kerroksessa oleva on se originaali). Kamerarepun sain lopulta ostettua noin vuosi sitten, aiemminkin niitä katselin kaupoista (oikeista myymälöistä ja verkkokaupoista), mutta koska en osannut päättää mikä olisi hyvä niin mitään en ostanut. Ne kun ovat kuitenkin melko kalliita (taitaa pari sataa maksaa hyvät reput). Tuon repun ostin käytettynä samalla kun ostin 70-200 2.8 putken.




Tämä setti lähtee viikonloppuna appivanhemmilleni. Hyvä niin ei tarvitse kaikkea omissa nurkissa säilyttää. Tuossa on siis se meidän ensimmäinen järkkäri (sonyA55), kittiputki (Sony DT 18-55mm F3.5-5.6 SAM) ja mun eka putkiostos eli Sony 50MM DT F1.8. Plus manuaali, muistikortti, johto, akkulaturi ja muutamia akkuja.



Tässä viimeisessä kuvassa on neljä mun eniten käyttämää objektiivia. Perusputkena kamerassa on "Sigma 17-50mm f/2.8 EX DC HSM Sony" minkä kutsumanimenä on "japanilainen" tai "Japanista ostettu" - koska se on siis ostettu käytettynä yhdeltä Japanin reissulta :-)
Koirakuvauksissa olen käyttänyt tosi paljon tuota Sigman 70-200 (2.8) putkea. Lisäksi välillä kameran nokalla on joko "Sigma 24-70 mm f/2.8" tai "Minolta 50mm F1.7".

Joku joskus vihjasi, että mulla olisi liian samankaltaisia putkia, mutta kyllä noilla kaikilla omat paikkansa ja tilanteensa on mun räpsintäharrasteessa. Paitsi kittiputkilla, niitä en ole tarvinnut sen koommin kun muita objektiiveja kotiini kannoin :-)

Tuota japanilaista ei voinut ( / voi) käyttää täyskennoisen kanssa, joten siinä perusputkena oli (/on) joko 50mm tai 24-70. Tai "Tamron SP AF 20-40 mm 1:2.7-3.5". Tuo alakuvassa oikealla takana näkyvä "Minolta AF 75-300 F4.5-5.6 D" on näppärä reissuilla pidempänä zoom-putkena - kätevä siis siksi kun sillä kyllä kesällä ulkona saa ihan kivoja kuvia, ja koska se ei ole supervalovoimainen niin se on kevyt kantaa ja mahtuu olkalaukkuun (erillisinä, ei kameraan kiinnitettynä).

Ei kommentteja: