maanantai 17. elokuuta 2020

A68


Ostaa pärräytin tänään uuden kameran, koska tuo millä olen nyt reilun kahdeksan vuotta räpsytellyt alkoi enenevässä määrin oireilla siihen malliin että se varmaan on tullut -tai tulossa hyvin pian- tiensä päähän.

Vanhasta kamerasta (a55) on tullut nähtyä jos jonkinsorttista virheilmoitusta, lisäksi se ihan viime aikoina on vain mennyt pimeäksi tämän tästä. Plus aivan ihme vaivana on ollut se, että aukon valinta ei ole onnistunut eli siis kohdassa aukko on näkynyt F- äf ja joku luku merkinnän sijaan. Ja kun on lukenut äf viiva niin kamera ei ole suostunut ottamaan räpsyn räpsyä.

Aikani kun surffailin niin rupesin jo huolestumaan, että eikö alpha-sarjan kameroita enää ole markkinoilla. Putkikokoelma kun kuitenkin on vuosien saatossa kertynyt a55 rungon ympärille eli alpha-sarjasta en todellakaan haluaisi luopua ennen kuin "on pakko" jos valokuvausharrastusta haluaa jatkaa.

Hetken verran harkitsin ihan vakavasti peilittömän kameran ostamista, mutta pikagoogletuksella opin ettei sellaisissa välttämättä ole etsintä ollenkaan eli kuvaaminen tapahtuu takapanelista ts näytöltä → mun tärinätassuille huono asia. Toki mä joskus olen jotain niinkin kuvannut, mutta itselle huomattavasti helpompaa ja tukevampaa on ottaa räpsyjä etsimen kautta/avulla. Plus peilittömiä kameroita hehkutetaan myös sillä seikalla, että ne ovat pienempiä ja kevyempiä kuin peililliset, mikä ei myöskään mun tapauksessa ole mikään positiivinen ominaisuus kameraa ostettaessa.

Viikonloppuna kävin Helsingissä ja piipahdin siellä valokuvausharrastajan megassa eli Postitalon Rajala-myymälässä, jossa oli kaikenlaista kameratavaraa, mutta Sonylta vain e-sarjaa (peilittömät kamerat) ja kerkesin hetkeksi jo huolestua. Onneksi Suomessa on paljon muitakin kamerakauppoja kuin Rajala ;-)

Helsingin reissulta tarttui kuitenkin mukaan yksi manuaaliobjektiivi kun yksi monista kuvauksellisisista mielenkiinnonkohteista on opetella kuvaamaan täysin manuaalisesti. Tuo putkelo löytyi käytettynä ja on siis Samyang 24mm f/1.4.


Pitäisi siis ottaa sekä uusi kamera haltuun että opetella kuvaamista ilman automatiikkaa.

1 kommentti:

Terhi kirjoitti...

Tsemppiä ja iloa uuden kameran haltuunottoon :) . Kivoja päiviä edessä!
Itse kuvaan pääasiassa Nikonin D7100:lla, mutta enenevässä määrin on kamera jäänyt kotiin ja tulee räpsittyä pelkällä kännykällä juuri kameran painon vuoksi. En ole paljonkaan peilittömiä tutkinut, mutta ajatus kiinnostaa juuri niiden keveyden vuoksi.
Riippuu tietysti paljon käyttötarkoituksesta, että onko kameran paino ongelma vai ei :)
Itse nappaan kameran mukaan ihan peruslenkeille ja kuvaan niin koiraani kuin vastaantulevia luontoaiheita ja silloin minun pitäisi jaksaa kantaa sitä painavaa möhkälettä kilometritolkulla sekä varoa, etten kolhi sitä esim metsässä kiipeillessäni. Ja niinpä viime aikoina on Nikoni jäänyt pöydälle ja kännykkä sujahtanut taskuun. Toisaalta kyllä harmittelen tätä, koska kamerakuvat ovat kuitenkin ihan eri maata :) .