tiistai 15. toukokuuta 2018

Kevään tokokurssin kolmas kerta

Pikaisesti pari sanaa viime viikon treeneistä ennen kuin lähdetään neljänsiin ...

Tehtiin seuraamista. Kiki alkoi pälyilemään / jätättämään kun käännyttiin kartiota kohti, ts kun oltiin muutaman metrin päässä siitä joten täyskäännös ei onnistunut sen kohdalla. Toisella yrittämisellä tehtiin sen likellä käännös oikealle ja koira oli paremmin mukana. Liikkuroituna mun käsi alkoi jäykistymään, muulloin olin kuulemma pitänyt käsiä rennosti. On se kumma :-D kun ittiään ei saa kuriin ts tekee kummia pakkoliikkeitä. Mutta noin niin kuin muuten tosi hyvää seuraamista Kikiltä, se jaksoi tosiaan jo pitkiä pätkiä, käännökset meni hyvin (poislukion se törppönurkka), kun pysähdyin koira istui ja lähti hyvässä kontaktissa siitä liikkeelle.

Lisäksi tehtiin kaukoja, joissa koira vähän pälyili eikä olisi halunnut jäädä paikalleen. Eli se homma ei oikein edistynyt.

Paikallaolot oli myös vaikeat, mutta kun käsky kävi niin koira kyllä pysyi paikallaan (vaikka sitä ennen oli ollut tosi levoton). En mennyt kauas koirasta jotta se sai musta ns turvaa. Ei piipannut, joten se positiivista.

Lisäksi tein koiran kanssa kapulan nostelua missä se oli tiitteränä mukana :-) Mutta samoihin aikoihin eräs treenikaveri teki hyppynoutoa ja Kikipä meni siitä hieman kipsiin (ei niin pahasti kuin talvella). Eli omatoiminen kapulointi on jees, mutta jos muut sitä harjoituttaa niin Kikille tulee pahamieli.

Lopuksi tehtiin vielä pari temppusta ennen kuin vein koiran autoon että muut pystyivät tekemään tolpankiertoa (ilman että Kiki ottaa siitä ressiä).

Ei kommentteja: