tiistai 24. huhtikuuta 2018

Kevään tokokurssin ensimmäinen kerta

... oli viikko sitten. Siellä Kisman / Kempeleen hallilla.

Tein suunnitelman mukaisesti. Eli lenkitin koiran ja laitoin sen sitten autoon ja menin itsekseni halliin kuuntelemaan kurssin aloituspuheet ja kertomukset siitä mikä on tunnin aiheena. Samalla riisuin takkini ja laitoin reeniliivin päälle ja tungin sen taskuun ison kasan nameja. Kun alkuseremoniat olivat ohitse niin hain Kikin autosta.

Kiki oli ihan innosta soikeana ja kiskoi halliin. Olin, että "jee". Eipä se ole kertaakaan hallisiedätyskeikkojen aikana ollut niin innolla menossa halliin.

Harkattiin ensin liikkeestä maahanmenoa. Kiki oli tiitteränä asiassa mukana. Seurasi hyvin ja meni hienosti maahan. Tehtiin harjoitus kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla taisin hieman hidastaa / automaattisesti avustaa koiraa jotenkin siinä maihinmenokäskyn tienoilla. Molemmilla kerroilla Kiki tippui heti hienosti maahan ja pysyin maassa vaikka kävelin jonkin matkaa sen ohitse. Ihan supersiistiä kun Kiki oli tekemässä hommia hallissa ja teki ne vielä älynhyvin <3 :)

Seuraavaksi tehtiin kaikenlaista pientä hömppätemppua ja sitten vein hetkeksi koiran takaisin autoon. Hakeakseni sen sieltä sitten kun tehtiin paikallaoloharjoituksia. Taas Kiki kiskoi kohti hallia ja oli hieman närkästyneen oloinen siitä, että miksi se oli kesken kivan tok tunnin viety jäähylle/autoon.

Mutta kun tehtiin niitä paikkisreenejä niin Kikipä ei kestänytkään jäädä riviin toisten koirien kanssa.
Siitä se sitten nynnyityi. Toki mä helpotin reeniä huomattavasti, mutta virepiikki laski selvästi tämän jälkeen. Sain Kikin kuitenkin tekemään siinä reeniä ihan semijee. Joten jatkettiin kohti seuraavaa harjoitusta.

Joka oli noutokapulan pitäminen. Mulla ei ollut kapulaa mukana, joten Katja toi meille kapulan. Kiki ahdistui siitä puukapistuksesta ihan hitokseen. Ei tehty sitten kapulajuttuja. Kiki pälyili muidenkin kapuloja. Yritettiin tehdä hyppyä. Mutta koira ei pysynyt hypyn takana eikä suostunut hyppäämään vaan kiersi esteen. Lopulta se karkasi hypyltä ulko-ovelle. Ei tehty hyppyäkään.

Lopulta päädyin hengailemaan ja odottamaan että Kikin ahdistusolotila lakkasi ja koira pystyi taas tekemään pieniä temppusia ja syömään.

Kaikenlainen välineurheilu on siis pannassa ko hallissa. Ans kattoo millaiset reenit tänään on pikkukoiran kanssa.

Namit valmiina koiranpäivän treeneihin. 

Ei kommentteja: