keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

N76 ja M57 toko

Viimiset tokot. Ohjatut sellaiset ennen kuin kesätauko alkoi. Mitäs me tehtiinkään? Paikallaolot, varmaankin? Niin ja sitten semmoset ympyräpaikallaolot (kummankin koiran ryhmässä), missä koirien hännät oli melkeenpä jopa kosketusetäisyydellä toisistaan. Sitten Jenni kävi kiusaamassa koiria kunkin koiran omalla namipalalla (nouti ne ohjaajilta alussa). Muutoin Nemi ja Merri (Nemi varsinkin) olivat tässä hämmästyttävänkin hyviä. Mutta kertaalleen ne kyllä söi ne namit - yhesti Jenni heitti suoraan Merrin suuhun namin niin onpa kumma että se söi sen ;)

Merrille luoksetuloa niin, että mun ja koiran välissä oli palkkapurnukka. Suullisella käskyllä se sitten piti siihen pysäyttää. Tohelsin ties mitä tietysti siihen alkuun kun Jenni ei muistanut vääntää mulle harjoitusta rautalangasta ;) ei oltu sillä tyylillä aiemmin siis tehty luoksareita. Kun tajusin niin koirakin pysäs semihyvin. Muista miten palkkaat koiran, missä se rasia sijaitsee.

Kaukoja. Avoimen ihan jees. Mutta kuulemma ylempiin pitäs opettaa eri sanat kun koira tekee ne eri tekniikalla. Seisomisesta maahan ohjataan kädellä koira maihin, kait tein sen ihan oikein kun ei noottia kuulunut. Siihen käskyksi kait ner (tosin sanon sen kait jotenkin neee----er, riippuen kuinka hitaasti käskytän koiraa sinne alas/maihin) ja seisomisesta istuminen opetetaan peruuttamalla. Ensin Nemi pitää saada peruuttamaan pidempiä matkoja / paremmin. Nemin peruutuskäsky on backa, joten se sen seisomasta istuminen on siis back - ja käsimerkiksi istumisen käsimerkki, mutta se näytetäänkin vasemmalla kädellä. Kun vaan muistasin nyt nää! ja pitäsin ne.

Sitten merrin kans tehtiin samaa luovutusreeniä kuin nemin kans viime viikolla. eli katseella lupa syyä polvelta nami. siis sen puolen nami kuin mille tuli lupa. helppoa ja hankalaa yhtäaikaa eli välillä suju ja toisinaan sitten taas ei.

Nemille ohjatun harjotuksia. En muistanut yhtään missä vaiheessa harkat on menossa. En kuitenkaan ottanut ihan alkeisvaiheesta. Ihan hyvin reeni meni. Pystyin pistämään namin molemmille puolille. Kuulemma ihminen ei kulje törpön kautta kun vie ne palkat, se törppö vaihe on vaan ihan alussa kun opetellaan. tai jotain.

Tein Nemille myös hyppyä. Se oli siinä tosi ihqu. Kun aattelin että voisin alkaa opettaan sille jo avoimen hyppyä. Niin ei se tajunnut ettei sen kuulu seistä siellä. Tarjos tosi hyvää seisomista esteen takana, ihan priima paikalla törötti. Tein sitten niin, että otin kutsu hyppynä sitä sieltä sivulle sieltä toiselta puolelta ja muutaman niin että vein namialustan toiselle puolen ja hyppyytin sitä koiraa sinne alustalle. En oikein tiedä miten ois fiksuinta reeniä sitä avo-hyppyä sille. Merrin kanssa se aikanaan oli jotenkin mahottoman helppo vaihtaa. Ehkä pitäs vahvistaa ylipäänsä sitä istumiskäskyä...

Ei kommentteja: