lauantai 26. toukokuuta 2012

M48 toko



Keskiviikkona Merrin ohjatuissa tokoreeneissä tehtiin jääviä niin, että koiran piti kulkea ohjaajan jalkojen välissä ja siitä satunnaisesti käskytettiin koirat joko istu, maahan tai seisomaan. Vaikeinta oli saada koira kulkemaan jalkojen välissä.



Jenni neuvoi yksitellen luoksetulon pysäyksiä. Sillä välin piti opettaa naksun avulla koiralle joku uus temppu. Mikä neuvoksi? Ensin yritin saada Merrin koskemaan puomin alla olevien "tikapuiden" kakkos "puolaan". Mutta sain sen läppäämään vain sitä maass olevaa "puolaa", joten vaihdoin tehtävää.

Ja opetinkin sen ryömimään/jotenkin liikkumaan tuolin alta. Ensin se hyppeli tuolin päälle n kertaa, joten laitoin tuolin päälle pussipainoja esteeksi. Hieman piti "hakea" että mitä tahdon tällä kertaa koiran tekevän. Mutta kyllä se siinä ajassa kuin muut kävivät tekemässä luoksareita tuon asian oppi :)



Luoksareita harkattiin putken avulla. Koiran taakse palkka, koira istumaan, mä kävelin suoran putken toiselle puolelle. Koira lähetettiin putkeen (ts kutsuin sen putkeen)  ja heti kun se tuli ulos putkesta tein käsimerkin ja saman tien vapautin palkalle. Ekalla kerralla ei tehnyt kunnolla ts ei oikein tiennyt mitä pitää tehdä ja mä olin liian hiaskin vapauttamaan. Ts kun ei pysähtynyt kunnolla niin en tienny saanko vapauttaa sen palkalle vai en. Toinen kerta menikin jo melko buenosti.



Vikana reenittiin pihalla paikallaoloja. Koirat makasivat hallin likeisen autotien reunassa - en uskaltanut mennä piiloon. 

Ei kommentteja: