torstai 17. toukokuuta 2012

Helatorstai -tokokoe- Haukkis



Sain puhelun viikko sitten kun oltiin tallustelemassa Tukholman katuja "tokokokeeseen mahtuisi peruutuspaikalle" Hmm, what shall we do? Noo, sama kait se on mennä kokeeseen. Nemin kanssa, aloon vaikka muuta jo lupasin ja vannoin.



Koeluokkajärjestys: evl - alo - voi - avo



Evl:n lopussa hain Nemin autosta pois ja kävelyttelin sitä hieman. Suoritusvuorossa oltiin viimisenä, mutta en vienyt koiraa autoon paikallaolon jälkeen yksilöliikkeitä odotellessa, kun aattelin sen olevan rennommin mun jaloissa (kuten olikin! tosi nätisti, ei huuellu ku pötkötteli heart) kuin autossa huutamassa Merrin kanssa kilpaa.




Paikka: Haukkukeidas, Oulu

Keli: kun lähdin kotoa satoi vettä aikasta runsaasti, niin myös Haukkiksella (koe ulkona). Evl:n jälkeen sade lakkasi, mutta joka paikka oli toki märkä. Alossa oli 12 koiraa, meidän kehässä olon aikana ripsutteli hieman vettä. 




Torstai  17.05.2012



Tokokoe

Tuomari: Olavi Pajala

Luokka: Alo

Koira: Nemi



Luoksepäästävyys 10

Paikalla makaaminen 10

Seuraaminen kytkettynä 8

Seuraaminen taluttimetta 0

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 7

Luoksetulo 8

Seisominen seuraamisen yhteydessä 0

Estehyppy 8

Kokonaisvaikutus 8



Pistemäärä yhteensä 118

ALO3

sij.11/12



Ensimmäistä kertaa olin kyläkokeessa jossa oli sekotettu liikejärjestys, ei sopinut meille. Liikkeet tehtiin näin: luoksep, paikallaolo, hihnassa seuraaminen, liikkeestä maihinmenoa, luoksetulo, vapaana seuraaminen, liikkeestä seisominen ja hyppy.



Luoksepäästävyys oikeesti täydellinen.



Paikallaolon Nemi teki kympin arvoisesti. Mutta mua taas pelotti, kun kuudesta koirasta 2 piti hakea pois kun lähtivät liikkeelle ja kolmaskin nousi istumaan tai teki jotain muuta luvatonta. Nemi oli laidassa, sen vieressä ollut corgi (tai joku semmonen) piippas alusta asti ja nousi ylös.



Hihna seuraaminen meidän parasta koeseuruuta tähän asti - tykkäsin siitä tosin paljon. En nyt muista tarkemmin mikä siin pieleen meni niin että pisteitä vähennettiin. Mutta meininki oli hyvä - jopa juoksuseuruun oli vaiti eikä ruvennu riehumaan jne.



Liikkeestä maahanmenossa hidastin kulkuani maahan-käskettäessä, meinaan oli ennen koetta vaikeuksia saada koira maihin niin aattelin varmistella asiaa.



Luoksetulossa ei muuta vikaa kuin, että jätti istumatta mun viereen. Tuli seisomaan siihen.



Vapaana seuraaminen lähti hyvin liikkeelle, hyvällä asenteella. Täyskäännöksen jälkeen koira harhauitui minusta kauemmas ja alkoi haukkumaan, ... ja jatkoi sitä homman loppuun asti. Ei saatu pisteen pistettä.



Liikkeestä seisomisen - teki maihin. Harmi kun Nemi on ollut tässä yleensä hyvä. Mutta mää vähän toruin sitä edellisen liikkeen jälkeen eikä se vissiin palautunut siitä. TAI sitten se taktikoi, että seuraamisen jälkeen kokeessa kuuluu tulla liikkeestä mahinmeno ;)



Hyppy. Karkasi vähän kauas kaahottamaan. ts seisominen vähän sivussa. Teki sen kuitenkin.





Tuo seuraamisen haukkuminen tympäs, mutta paljon kokeessa oli hyvääkin. En oo tehnyt siitä rukkasia ;) - ja en tiiä minkä koiran kanssa ja minne ja mihin luokkaan ens kerralla meen tokottamaan. En vanno enää mitään!



Vain kolme koiraa sai ykköstuloksen - niistä kaksi oli lapinporokoiria, onnea heille! :)

Ei kommentteja: